Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Sådan fjerner du dit haveaffald

Har du gjort haven sommerklar for nylig? Så ligger der sikkert en stor bunke haveaffald i din have lige nu. Men hvad skal man lige gøre af det? Hvis du mangler lidt inspiration, så læs denne oversigt og se hvad dit affald kan bruges til. 

Få affaldet hentet

Når du luger eller fælder noget stort i din have, bliver der genereret en masse haveaffald som grene, rødder og blade. Hvis du ikke selv har brug for til at lave det til kompost, kan du nemt skille dig af med det. Affald afhentning af Heisenberg Group i Storkøbenhavn sparer dig for en lang tur til affaldsstationen, hvor du selv skal fylde affaldet i de rette beholdere. Lettere bliver det ikke. 

Smid det i kompostbunken

Hvis du står med en masse haveaffald og gerne selv vil have noget ud af det, kan du altid kompostere det. Dette kan du nemt gøre ved at smide det i en kompostbeholder eller i en kompostbunke. Over tid bliver det organiske materiale nedbrudt og ender med at blive til gødning – et fantastisk værktøj til at få dine planter og blomster til at vokse med raketfart. Der går som regel et år eller to før materialet er helt nedbrudt, men du kan sagtens bruge det som gødning før.

Byg et kvashegn 

Nogle organiske materialer tager længere tid end andre at nedbryde – grene tager f.eks. meget længere tid end bløde blade. I stedet for at smide grenene i komposten, kan du bygge et kvashegn. Et kvashegn består lodrette pæle i jorden, hvor der imellem pælene bliver stablet afskårne grene. Over tid vokser hegnet højere, mens grenene i bunden begynder at blive til næring for jorden. Det er en glimrende måde at booste biodiversiteten i din have, da fugle kan bygge rede i den og insekter kan finde læ i løbet af vintermånederne.  

Close