Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Sådan skal Lynetteholm sikre mod stormflod

Udstillingen ´Kystlandskab som stormflodssikring – en særudstilling om Lynetteholm´ har i dag slået dørene op. Her kan københavnerne se og opleve, hvordan Lynetteholms kystlandskab skal indgå i fremtidens stormflodssikring af København.

Det første gæsterne vil møde i Havnebygmesterens Studiesamling på Nordre Toldbod, er en model, hvor bølgerne fra Øresund slår ind mod stranden på Lynetteholm. Stranden skal være med til at beskytte hovedstaden mod havvandsstigninger. For på Lynetteholm skal der være en en naturbaseret stormflodssikring – det vil sige et kystlandskab med strand- og skovområder anlagt mod Øresund.

I en montre er en kyststrækning på Lynetteholm gengiivet, så man kan se hvordan havet møder kysten. (Video: Peter Sørensen)

“Havvandstigninger kommer til at påvirke vores kyster i hele landet og ikke mindst København som lavtliggende havneby. Lynetteholm er et af Københavns første politisk vedtagne stormflodssikringsprojekter, som udover at stormflodssikre giver københavnerne adgang til nye, rekreative arealer tæt på vandet. Det er et spændende projekt, som vi har set frem til at udstille,” udtaler Pia Gjellerup, formand for By & Havns bestyrelse.

By & Havn åbner udstillingen i anledningen af Arkitekturhovedstad 2023. I udstillingen vil man derfor også kunne fordybe sig i, hvordan det kilometerlange kystlandskab er tegnet og skal anlægges som en bugtet kystlinje fra Refshaleøen til Nordhavn i Københavns Havn.

Man kan også dykke ned i Københavns historie langs vandet. Helt nye tal i udstillingen kortlægger byens opfyldsarealer, og viser, at ca. 29 procent af København i dag består af opfyldt areal, hvor godt 73.500 københavnere har deres hjem.

Særudstillingen er blevet til i et partnerskab mellem Danmarks Metrologiske Institut (DMI), og COWI med underrådgiverne Arkitema og Tredje Natur, der står bag kystlandskabets design. Den er lavet i Havnebygmesterens Studiesamling på Nordre Toldbod, som åbnede september 2022. Særudstillingen er planlagt til at køre frem til foråret 2024. 

Åbningstider: Alle hverdage kl. 09-15. Gratis entré. I ferieperioder kan der være andre åbningstider, som vi fremgå af hjemmesiden. Adresse: Nordre Toldbod 3. https://byoghavn.dk/lynetteholm/lhu-forside/


Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »