Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Sådan slipper du effektivt af med din ligtorn

partnerLangt de fleste danskere som du og jeg vil på et tidspunkt i løbet af livet opleve at få en ligtorn. En ligtorn er en form for hård hud, der kan dannes på underfoden, tæerne eller andre steder på fødderne. Bliver de ikke behandlet i tide, kan de udvikle korn og medføre smerte i hverdagen.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor og hvordan lidelsen opstår, ligesom du også kan få gode fif til, hvordan du nemt og hurtigt slipper af med din ligtorn

Hyppigste årsager til ligtorne

Ligtorne opstår som et resultat af et vedvarende tryk og belastning af foden og kan derfor opstå af flere forskellige årsager. Den hyppigste årsag er dog, at du går med et par sko i en forkert pasform. Af samme grund er kvinder ofte mere disponerede for ligtorne, da de går i smallere sko end mænd. Men årsagen kan også findes i dine fødders anatomi og opbygning, da en fejlstilling eller fx knyster kan være med til at øge hyppigheden. 

Oplever du gentagende gener med ligtorne, kan det derfor være en idé at investere i et par nye sko eller undersøge dine muligheder for at få fjernet eventuelle knyster på fødderne. 

Et væld af forskellige behandlingsmuligheder

I dag finder du et stort udvalg af præparater, som kan købes i dit nærmeste apotek. Du kan vælge imellem flere forskellige tilgange:

  • Blødgørende præparater – du kan købe en del blødgørende midler på håndkøb, som kan opbløde din ligtorn og dermed gøre det nemmere at slippe af med den med en efterfølgende beskæring.
  • Beskæring med skalpel – du kan vælge at beskære din ligtorn med enten skalpel, fodfil eller pimpsten. Du opnår det bedste resultat efter et langt fodbad.
  • Aflastningsmidler – for at slippe for generne kan du købe gode aflastningsmidler som fx filtringe, der beskytter dine tæer.

 

 

 

 

 

Close