Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Sådan undgår du ligtorne

Ligtorne opstår, når der kommer pres på fødderne, og et tilbagevendende tryk bliver ved med at irritere huden. Det kan gå hen og blive smertefuldt, og hvis du ikke får gjort noget ved det tids nok, kan ligtorne gå hen og blive problemfyldte. Der er heldigvis gode råd til at undgå irritationerne.

Find de rigtige sko

Da ligtorne opstår ved varigt tryk og pressen, så kan det være en god ide at gå direkte til årsagen og finde ud af, om de sko du har, simpelthen presser for meget på fødderne, eller om det er et par dårlige strømper, som er grunden. Flere kvinder oplever, at deres sko er for smalle om foden, og det kan give problemer, hvis det varer ved for længe. Er der ingen årsag at finde i sko og strømper, så kan det også være en mulighed at få undersøgt fødderne og sikret, at de ikke har en fejlstilling, som skaber problemerne for dig. 

Vedvarende fodpleje

Hvis først den hårde hud og ligtornen opstår, så er det en god ide at lave fodpleje, hvor huden fugtes og opblødes. Der findes forskellige plastre og produkter, som hjælper huden med at komme sig og sikrer en god barriere, så de ikke opstår lige så let igen. Er det en vedvarende udfordring, så søg hjælp og vejledning og sørg for at følge de retningslinjer, der måtte komme eller læs mere om ligtorn.

Vær på forkant

Skal du ud og vandre, og er du usikker på, om dine sko kommer til at presse for meget, så vær på forkant og hav det gode vabelplaster- eller fugtighedsplaster med på tur. Sørg for at pleje trykområderne undervejs, i stedet for at vente, til det alligevel gør for ondt. Hvis du reagerer hurtigt, har du bedre mulighed for at nå at gøre noget ved det. Hold nok pauser og mærk efter, hvor grænsen går.

Close