Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

SailGP vil tilbage til Nordhavn

Verdens største ‘Formel 1 løb for sejlbåde’ vil holde Grand Prix i København i 2022 – ud for Nordhavn. Katamaraner med en tophastighed på 100 km/t skal suse forbi tæt ved land og tiltrække 10-15 tusinde gæster ved Oceankaj. Men Københavns Kommune tøver med at yde støtte til eventet.

Copenhagen SailGP skal afvikles i Nordhavn ved Oceankaj og have et stort teknisk område ved Skudehavnsvej. SailGP kommer til Nordhavn med syv både, 100 containere med udstyr, værksteder, mediesetup og op til 400 medarbejdere.

Bådene dyster meget tæt på land, hvorfra tilskuere kan overvære eventen. Arrangøren forventer 10.000-15.000 besøgende om dagen til konkurrencen samt til tech-området. Dertil forventes 3.000-6.000 tilskuere fra private både på vandet.

SailGP skulle have været afviklet i København i 2020, men måtte aflyses på grund af coronasituationen. SailGP ansøgte derefter om at afvikle eventet i København i år, men fik stillet noghle datoer til rådighed, som ikke passede ind i Grand Prix programmet i forhold til andre GP-værtsbyer. Derfor flyttede SailGP hele arrangemntet til Århus, hvor det afvikles i august måned i år.

Men SailGP vil meget gerne tilbage til København i 2022, og derfor har ‘Denmark Grand Prix Copenhagen – SailGP 2022’ søgt om 6,0 mio. kroner fra Købehavns Kommunes Megaeventpulje. En pulje som bl.a. har støtte en borgmesterkonference i 2019 med 8,6 mio kroner, og som støtter afviklingen af Tour de France enkeltsarten i København i 2022 med 7,0 mio. kroner. SailGP Copenhagen søgte i 2019 om 2,7 mio. kroner til eventet, som blev aflyst. Nu er der ansøgt om 6,0 mio. kroner. Årsagen til forhøjelsen er at eventbudgettet er steget, samt at konkurrencen imellem værtsbyer er kraftigt stigende, skriver SailGP i sin ansøgning.

Men også denne gang skal SailGP nøjes med 2,7 mio. kroner, mener Kultur- og Fritidsforvaltningen. Og støtten skal øremærkes til et særligt aktiveringsprogram for børn og unge –  og til samarbejde med lokale foreninger og skoler.

Denmark Grand Prix Copenhagen – SailGPs samlede udgiftsbudget er på 55 mio. kr. Indtægtsbudgettet er på 19 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om et direkte tilskud på 6 mio. kr. De øvrige indtægter udgøres af øvrigt offentligt bidrag fra Sport Event Denmark, sponsorater og billetsalg samt øvrigt salg. Hovedorganisationen SailGP afholder de resterende udgifter på budgettet, ca. 36 mio. kr.

                                             Fakta:

  • SailGP er en årligt tilbagevendende, international grand prix serie i højteknologiske sejlbåde.
  • Konkurrencedelen af eventen udgøres af syv landshold, som konkurrerer i ens, nyudviklede F50 katamaraner med en topfart på 100 km/t.
  • SailGP har på nuværende tidspunkt afholdt seks events i San Francisco, New York, Sydney, Marseille og Cowes.
  • Ved eventuel afvikling i København i 2022, vil organisationen have afholdt yderligere 12-14 events, herunder SailGP i Aarhus i august 2021.
  • Arrangøren beskriver eventen som sejlsportens Formel 1 – dog med væsentlig mindre miljømæssig belastning. Der er indgået aftale med UNFCCC (FNs klimakonvention) Sport for Climate Action, hvor målsætningen er en CO2-neutral event senest i 2025.
  • SailGP kommer med et eget koncept for aktivering af børn og unge – INSPIRE-programmet – med en målsætning om at øge interessen for sejlsporten, teknologi og bæredygtighed. 
  • SailGP Denmark er arrangører af eventen i København i samarbejde med kongelig Dansk Yachtklub (KDY). KDY er den største sejlklub i Danmark, og har været arrangør af flere internationale stævner.
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »