Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
badegaester marmormole

Sandkaj slog alle tre havnebade i besøg

Med knap 130.000 badegæster på Sandkaj Badezone har Nordhavn haft mindst lige så mange badegæster denne sommer, som alle de tre store havnebade i Københavns Havn tilsammen. 

Sandkaj Badezone er den største og mest travle badezone i Københavns Havn. I denne sommer har Sandkaj haft næsten lige så mange badegæster i denne ene badezone, som i alle de tre store havnebade i Københavns Havn – til sammen. Nemlig knap 130.000 badegæster på tre måneder. 

Tallet gælder kun de besøg, som registreres af tælleren ved adgangsbroen til badezonen. Tælleren har ikke registreret alle dem, der er hoppet i vandet fra kajkanten. 

Tæller man de ulovligt badende ved Sandkaj og Marmormolen med, vil antallet af badegæster langt overstige besøgstallet på de tre havnebade ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge, som havde 133.000 badegæster i samme periode fra 8. juni til 31. august.

Ifølge by & Havn har de mange badegæster i Nordhavn givet udfordringer i år i forhold til de krav om afstand, som myndighederne har udstukket. 

By & Havn, grundejerforeninger og politiet vil sammen evaluere sæsonen med henblik på at løse nogle af udfordringerne næste år. 

Udviklingschef Per Schulze, fra By & Havn fortæller, at det denne sommer har været som om at By & Havn, politi, kommune og andre har skullet bygge båden samtidig med, at vi lærte at sejle. 

Men en ting kan vi i hvert fald sige; Københavnerne har taget deres havn og de rekreative muligheder, den giver, til sig. Det er vi glade for i By & Havn og vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan imødekomme den store interesse for havnen samtidig med at sikkerheden holdes i top, siger Per Schulze.

Hundredevis bader ulovligt
Også i år er der blevet badet løs uden for de ni badesteder i havnen. Politiet, By & Havn og havneværterne har haft travlt med at oplyse om reglerne for badning, så havnen er sikker for alle og uheld kan undgås. Havneværternes registreringer viser, at de er gået i dialog med ulovligt badende mere end 1.000 gange i løbet af sæsonen.

Badesæson med livredderbemandede havnebade sluttede 31. august, men i år er havnebadene åbne, dog uden livreddere i hele september fra kl. 06-22. Sandkaj og i de øvrige fem badezoner er åbne året rundt.

De mange vagter og værter på kajen
I alt fire forskellige typer af vagter og værter har forsøgt at holde lidt styr på gæster og fester på Sandkaj og Marormolen denne sommer:

Sikkerhedsværter fra RF Experience: Københavns Kommune har denne sommer hyret ‘sikkerhedsværter fra selskabet RF Experience, som er oprettet af Roskilde Festival Gruppen. De servicemindede værter sørger for god stemning, men har også været til stede på Sandkaj og Marmormolen for at sikre trygge rammer og sikkerhed gennem dialog. Vi er langt fra det gængse billede af en vagt. Vi sammenligner os selv med stewarder og stewardesser. Vi er her for at sikre de fremmødte, men gæsterne skal primært opleve os som nogen, der yder en service,” fortalte Jesper Ladegaard, chefinstruktør i RF Experience.

Vagtværn fra Security Service: Security Service indgik pr. 1. juli en samarbejdsaftale med Grundejerforeningen Århusgadekvarteret om en vagtordning, hvor der patruljeres i området for at mindske de gener der er, når store grupper unge forsamler sig i området omkring Nordhavn. Aftalen er udløbet nu. Det fremgår ikke hvor mange vagter, der har været indsat. 

Støjvagter fra Københavns Kommune: Kommunens støjvagter, der normalt kun tager sig af støj fra værtshuse og klubber, har denne sommer også arbejdet i Nordhavn. Støjvagterne har kontaktet politiet i situationer, som er løbet løbsk. Bemandingen i Nordhavn kendes ikke, men normalt har støjvagterne været aktive torsdag-lørdag fra kl. 17-01.

Havneværterne: De sejlende havneværter er et pilotprojekt søsat af By & Havn og København Kommune. Værterne skal lave forebyggende tiltag, der bidrager til at holde havnen sikker og sætter fokus på den gode havnekultur. To værter sejler rundt i en rød gummibåd med påhængsmotor. De går i dialog med badende, som f.eks. springer i vandet fra kraner, og svømmer udenfor badezoner og havnebade. Eller med folk på SUP-boards, i kajakker og andre småbåde, som evt. er på vej ud foran Oslofærgen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »