Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Se, det summer af havnesommer …

Af præst Louise Sihm Knudsen, Hans Egedes og Nordhavn Kirke

Med sommersol i sind og krop og lange lyse nætter ser vi ind i paletten af blomsterflorets farvedragt.

For nu kommer blomstertiden, hvor det dufter lysegrønt af græs; Og sangen om sol og syrener løfter sig op mod den dejlige himmel blå, – alt imens vinden kysser klit og næs, – og det summer af sol over enge… 

Herude i Nordhavn summer det af havnesommer: med solbadende og havnebadende gæster overalt. Det kolde vintergys tempereres, som dagene går; Bliver til et sommerbad. Og i bølgerne svømmer hvide svaner og ænder med ællinger side om side med os. 

Der kajakros og padles til den store guldmedalje – rundt om Kronløbsøen – og videre ned ad Frokostkanalens stille vandgader. 

Store og små hopper gladelig i vandet fra øen, som inden længe får sin fine træramme af en sti langs kajen overfor. Dejligt at kunne gå lidt nede og på træstien – tættere vandet, helt som man kan gøre nu fra Orientkaj ud til det grønne fyr. En skøn tur, der vinkler og vinker til byen på en herlig og ny måde.

Jo, der sker meget, samtidig med at tiden flyver – her på Guds runde blå planet; Hurtigt bliver i går i dag i morgen. Det gør den også i kirken og dens mange tider. For her blandes højtider med hverdagstider, som bliver til kirkehverdagsdage. Som perler på en snor. Spændende dage båret af gode traditioner og nye inputs – en cocktail, som faktisk smager bedst, når vi mødes i de mange fællesskaber, som kirken jo også danner ramme om, hvad enten det er til gudstjeneste søndage i Hans Egedes skønne kirkerum, ved kirkelige handlinger, koncerter eller babysalmesang, til mokost eller åbent fællesskab med højskolesang i pejsestuen eller til foredrag og midtermad i Salen; Til kunst- og kirkevandring på Østerbro, kulturhavnsfestival i Nordhavn eller kulturnat med spejlinstallation i kirkerummet i Vardegade. 

Inden længe kommer det nye kirkeblad, og her I vil kunne læse om alle arrangementerne indtil jul. 

For det bliver jul – på et tidspunkt – igen igen. 

Inden da vil vi gå gennem efterår, løvfald og vintermørke, selvom det ikke er lidt uforståeligt lige nu. 

Men sådan er det. Det må vi finde os i. Og så forberede os på at skulle se ind i paletten af sneblomsters hvide krystaller og midt i julenat se op på den dejlige himmel blå, – for lyst det er at se derpå… – lade det blive jul, påske, pinse – efterår, vinter, forår og sommer – vende bladet i bogen og i livet. Prise skaberværket, årstiderne og højtiderne og alle kirkehverdagsdagene, der ligesom en Nordhavnstræsti  viser os vej –  og igen forbinder os med en susende summende solrig havnesommer…

Glædelig juni!

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »