Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Skal du vælge brædder af træ eller komposit til terrassen?

Vil du i praksis opleve den store forskel på en terrasse af hårdt træ, blødt træ eller komposit? Nej, formentlig ikke. Og dog vil du opleve små forskelle hist og her, bl.a. hvad slagfastheden gælder, og også når det kommer til ting som modstandsdygtighed over for vejret. Her kan du blive klogere på, hvad du bør have for øje, når du skal vælge materialet, som den nye terrasse til huset skal bestå af.

Kompositterrassebrædder er nemme at holde vedlige

Køb komposit terrassebrædder ved at klikke her, hvis du ønsker brædder, der ikke kræver det store i forhold til vedligehold. Brædderne skal af og til vaskes, og som træbrædder kan de også blive ramt af alger, men de behøver ikke males eller olieres. De er også forholdsvist modstandsdygtige over for fugt, så der er faktisk meget, der taler for at bruge denne type brædder. Hvad så med træbrædder?

Velvedligeholdte træbrædder er behagelige at se på

Træbrædders fortrin er primært det visuelle: Kan du lide at se og gå på et rent naturligt materiale, der ikke er blandet op med plastik, er træbrædder et fint valg. Deres levetid er dog noget kortere end kompositbrædders, og så er der også mere vedligehold forbundet med at have dem. Ønsker du en terrasse med almindelige træbrædder, så skal du vælge mellem brædder af hårdt eller blødt træ.

Betyder træets hårdhed det store?

Det kræver mindre knofedt og knapt så slidstærkt udstyr at lægge en terrasse med bløde brædder af fx fyrretræ. Til gengæld kan en terrasse af hårdt træ, fx teaktræ, bedre tåle slag, så det behøver ikke nødvendigvis give nogen dyb bule, når du taber noget på den. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge inden for terrassebrædder, kan du høre dig ad i et lokalt byggemarked for konkret rådgivning.

Close