Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Skal hjemløse dø i vinterkulden?

finnI snart 25 år, er jeg to gange gået hjem efter mødet i Københavns Borgerrepræsentation (BR) og har været rigtig ked af det. Ikke på grund af politisk nederlag. Dem er der mange af undervejs. Men, på grund af hyklerisk optræden fra et stort politisk flertal

 

Begge gange var der tale om respektløshed i relation til minoriteter. Den sidste gang var torsdag den 13. december. Her fik de hjemløse fingeren og blev henvist til hovedstadens største syltekrukke, såkaldt udvalgshenvisning.

Sagen drejer sig om Dansk Folkeparti’s forslag om at sikre, nok bemandede nødovernatningspladser til hjemløse i vintermånederne, at alle hjemløse på gaden får information om, hvor de kan få en seng i vinterkulden og om hvordan kommunen sikrer, at flere udenlandske hjemløse kan få hjælp gennem kommunens transitprogram og hjælpes tilbage til deres hjemland. Det ville vi i DF have, at BR pålagde socialborgmesteren at udarbejde konkrete forslag om, fordi det er åbenbart, for alle andre end et flertal af meget passive politikere, at det slet ikke passer, hvad socialforvaltningen påstår, at København har tilstrækkeligt med nød-sovepladser for hjemløse, når frosten for alvor sætter ind. Det kan bekræftes af hjemløse, Gadejuristen, herberger samt af politiet og andre myndigheder, som finder hjemløse på gaden om natten, fordi de er blevet afvist af herberger, på grund af manglende plads og dårlig koordinering.

Det var DF’s hensigt at sikre en hastebehandling af forslaget. Kulden er jo på vej. Men, Det radikale Venstre og Enhedslisten ville have forslagene i syltekrukken. Men, mest skuffende var det, at Socialdemokraterne og Overborgmesteren også stemte for syltekrukken og dermed svigtede de mange nødlidende hjemløse. Man, må stille spørgsmålet. Skal der virkelig ske frysnings-dødsfald af hjemløse, før det passive flertal, vil gøre noget seriøst ? Jeg er træt af de mange skåltaler om, at man vil hjælpe de hjemløse i vinterkulden. Da jeg indleverede DF’s hasteforslag, blev jeg gjort opmærksom på, at kommunen ikke kunne nå, at behandle forslaget færdigt til før i midten af april 2019. Til den tid er nattefrosten væk. Og så kan man håbe, at vinterkulden i mellemtiden ikke har forårsaget sygdom eller dødsfald. Øv. Det var ikke nogen god aften for de hjemløse. Det var uværdigt så det basker. Og også meget flovt.

Close

Translate »