Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Smukke vandreruter tæt på København

Statens naturområder tæt på København er velbesøgte, men der er stadig god plads til at holde afstand derude. Især hvis man søger lidt væk fra de mest populære udflugtsmål, skriver Naturstyrelsen diplomatisk i sin nye digitale folder over nye vandreture.

Naturstyrelsens liste fortæller om længere vandreruter igennem hele eller dele af statens naturområder. Alle har det tilfælles, at de kan nås en kort køretur fra hovedstaden med enten bil, cykel eller offentlig transport:

 • Parforceruten – 10 km
  Afmærket 16 km rute gennem Dyrehaven og Jægersborg Hegn – smuk tur gennem verdensarven.
 • Folehave Skov og Rungsted Hegn – 10 km
  10 km smuk afmærket tur gennem løvskov. Planlæg din egen tur videre gennem Maglemosen, Trørød Hegn og Jægersborg Hegn til Jægerborg Dyrehave.
 • Rudersdalruten – 42 km
  42 km rute, som man kan tage over flere dage eller nappe en del af. Forbinder mange af Naturstyrelsens skove nord for København. Stå af og på som du vil.
 • Københavns Befæstning langs Vestvolden – 15 km  
  Mellem Avedøre og Utterslev Mose strækker Vestvolden sig, som et næsten 15 kilometer langt lige militært voldanlæg. Anlægget er fredet, men åben for offentligheden og byder på et væld af spændende oplevelser. Nemt at finde vej. 
 • Langs Mølleåen fra Buresø til Strandmøllen – 40 km eller længere.
  Følg Mølleåen fra dens udløb ved Ølstykke og helt til den løber ud i Øresund.
 • Øvre Mølleåsti – 20 km vandre- og cykelsti 
  20 km gennem smukke, afvekslende landskaber uden trafik langs Mølleåen mellem Farum St. og Ølstykke St. Nemt at komme af og på med cykel.
 • Furesøen rundt – 21 km 
  Rundt om Danmarks dybeste sø omkranset af rørskov og et rigt fugleliv. Kun 12 km fra Rådhuspladsen.
 • Rude Skov rundt – 9 km 
  Afmærket rute på 9 km gennem smuk løvskov med mange søer og rastepladser.
 • Vestskoven – 10 km
  9,9 km vandrerute i Vestskoven- På turen kommer man rundt i store dele af Vestskoven lige fra åbne arealer med det skotske højlandskvæg, gennem mørke granskove, ind mellem lys egetræer med græs og kratskov i bunden og forbi den idylliske landsby, Risby, og Vikingelandsbyen. Selvfølgelig skal udsigten fra toppen af Herstedhøje opleves – så sæt lidt tid af til komme derop!

Hvis man er villig til at køre lidt længere:

 • Bidstrup Skovene – 5-7 km 
  Bistrup Skovene er en stor sammenhængende offentlig skov. Landskabet er stærkt kuperet, og med søer, vådområder, moser, overdrev og græsningsenge samt marker midt i skoven byder området på et endog meget rigt og varieret dyre- og planteliv.
 • Camønoen på Ulvshale og Nyord (Møn) 1-5 km
  På nordspidsen af Møn ligger Ulvshale med strandenge, et fantastisk fugleliv, en skov med sære og sjældne træer og resterne af et fæstningsanlæg, der aldrig kom i krig. Kombiner den 175 km lange Camønoen med lokale vandreruter eller tag en bid eller to. Ruterne er afmærkede.
 • Kongskilde – De sjællandske Alper – 1-5 km
  Mellem Sorø og Fuglebjerg kan man opleve nogle af de mest dramatiske naturscenerier på Midtsjælland. Kombiner lokale vandreruter og bestig Bjerget.  Bemærk, at de sønære ruter kan være meget våde pga. høj vandstand i Tystrup Sø. Ruterne er afmærkede.
 • Fodsporet – vandring på nedlagt jernbanelinje – i alt 48 km
  Fodsporet er Sjællands længste sammenhængende natursti. Den 2,5 meter brede og 48 kilometer lange, asfalterede rute følger det gamle jernbanespor, som engang fragtede passagerer og gods mellem Slagelse, Næstved og Skælskør. Ruten giver sig selv: Start i Næstved ved Herlufholm Idrætscenter, start i Slagelse ved Stationen, der er skiltet til Fodsporet. Start i Skælskør ved havnen. Der er skiltet til Fodsporet.
 • Avnø – åbne vidder og højt til himlen – 2-3 km
  Den sydsjællandske halvø med den militære fortid er i dag et storslået naturområde med våde enge, vide udsigter og fugle i massevis. På stenrevet i fjorden ligger sæler og soler sig, når de ikke er i vandet efter fisk. Og himlen over Avnø er en attraktion, som hidkalder stjernekiggere fra nær og fjern.
  Ruterne er afmærkede.
 • Hannenov- Ovstrupskoven
  Skov, mose, sø og engarealer udgør tilsammen et stort skov- og naturområde midt på Falster på ca. 530 hektar. Find vej i skoven via kortet, ruterne er ikke afmærkede.
  Start ved Virkethus, Virketvej 39, 4863 Eskildstrup. Især anbefales ”det røde spor” til Borremosen, kombineret med Virketvolden tilbage.

Hent inspiration til flere vandreture – blandt andet 100 udvalgte gåture i hele Danmark

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »