Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Som Airbnb – bare med strøm”

montaCASPER ER NORDHAVN-BEBOER OG VIL REVOLUTIONERE ELBILSBRANCHEN:  ELBILISTER KAN KØBE STRØM AF PRIVATE, I STEDET FOR AT BRUGE DE STORE SELSKABERS LADENETVÆRK.

Hans nye danske startup virksomehd Monta vil hjælpe elbilsejere med egen ladeboks til at leje deres strøm ud til andre elbilister. Ambitionen er at skabe et globalt netværk –  ligesom Airbnb.

Det er det samme som Airbnb, bare med strøm fra ladeboksen i stedet for overnatning. Som elbilist kan jeg lade på andres private ladestander til en pris, ejeren har fastsat. Så snart jeg har tanket, kører jeg igen, fortæller Casper Rasmussen.

Han har for nylig forladt sin stilling som Global CTO i selskabet Monstarlab med ansvar for 800 udviklere, for at starte sit eget firma. Monta vil udnytte det store antal private ladestandere i Danmark til at accelerere elbilismen. Der er ingen grund til ikke at aktivere det private ladenetværk, mens der samtidig sættes flere offentlige ladestandere op, lyder det fra Montas administrerende direktør.

For os elbilister er det både dyrt og besværligt at bruge det offentlige netværk af ladestandere. Det koster op til 6 kr. at købe én kWh på en offentlig ladeboks, og elbilisten skal være i nærheden af større byer eller veje for at kunne tanke strøm. Formår vi at aktivere det store netværk af private ladebokse, gør vi det nemmere for nuværende elbilsejere, og vi fjerner også en af de helt store barrierer hos dem, der overvejer at købe elbil. Frygten for ikke at kunne tanke strøm væk hjemmefra regnes stadig som en af de største forhindringer for flere elbiler i Danmark.

Casper Rasmussen er uddannet fra DTU med en Master of Science in Engineering og bor i Nordhavn med sin kone og barn. Han har også placeret Montas kontor i Nordhavn, fordi bydelen er blevet en ‘bastion’ for elbilisme i Danmark. Andelen af elbiler er på over fire procent, hvilket er meget i Danmark. Og med de førerløse Holo-busser, der præger det lokale bybillede, var det oplagt placere kontoret i her. 

Ladeoplevelsen skal være på samme niveau som købsoplevelsen

Foruden at være en deleplatform for elbilister giver Monta appen også elbilsejerne et dybere indblik i egen ladeboks og forbrug. Appen højner selve ladeoplevelsen, som ikke har været prioriteret hos andre spillere på markedet.
Med Monta får elbilsejere muligheden for at dykke helt ned i deres elforbrug og se alle detaljerne. Alt fra automatiseret opladning baseret på egne præferencer til forecasting af grøn eller prisvenlig energi er muligt, siger Casper Rasmussen.

Han tilføjer at Monta appen også kan bruges til det åbne ladenet Hubject, som bl.a har Spirii, Eon og Clever. 
Næste år går vi efter at få udbuddet i Nordhavn. Vi kan tilbyde nogle helt andre features end de nuværende spillere på markedet, blandt andet SmartCharging, reservation af ladestander og differentieret timepris – blot for at nævne nogle få.

Monta lanceres i 2021. Vil man gerne være med til at teste appen, kan man skrive sig op som beta-bruger på www.monta.app. 

Close

Translate »