Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Spadestik for landstrøm

Onsdag 8. maj blev der taget vigtige spadstik på stribe ude på Oceankaj. Kommune, lokaludvalg, entreprenør og havneselskab gravede de første spadefulde til det kommende landstrømsanlæg for krydstogtskibene.

Som Nordhavn Avis skrev i forrige uge bliver landstrømsanlægget Europas største.
I 2025 kan der tilsluttes landstrøm til skibene via to tilslutningspunkter ved hhv. Langelinie og Oceankaj. Tilslutningen til elnettet sker fra nye hovedstationer i Ydre Nordhavn. Først fra en midlertidig hovedstation (Nexel) og fra 2028 fra en permanent hovedstation (Energinet), hvorefter anlæggets fulde kapacitet kan udnyttes, så antallet af stik bliver udvidet fra to til fem.

Foto øverst: Spadestik på stribe. I midten ses som nummer to fra venstre: Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg, herefter Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), Adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn og Adm. direktør Barbara Scheel Agersnap fra Copenhagen Malmö Port. De er flankeret på begge sider af repræsentanter fra entreprenørerne på opgaven, Powercon og Nordkysten. (By Havn).

“Forureningen fra krydstogtskibenes dieselgeneratorer har i årevis været en kæmpe gene for især beboerne på Østerbro. I krydstogtsæsonen kan der være mere forurenet på Langelinie end på H.C. Andersens Boulevard. Vi kan ikke acceptere, at turismen sker på bekostning af københavnerne, der bor og lever her. Derfor er jeg glad for, at vi i dag tager et stort og vigtigt skridt mod et grønnere København,” sagde Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ved arrangementet.

Landstrømsanlægget medfinansieres af EU’s TEN-T-program og af Københavns Kommune.
Oslofærgen, som ligger i Søndre Frihavn, blev allerede tilsluttet landstrøm i 2021.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »