Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
rostockgade bamberg 2

Stadig bilkørsel gennem Rostockgade og Sassnitzgade

Flere beboere er frustrerede over at skiltning og forbud ikke ser ud til at virke. 

Ups, kære bilist. Du kører på Helsinkigade og skal over til Århusgadekrydset, men du glemte at dreje ved Frihavnstårnet. I stedet tager du da bare en af de små veje længere oppe ad Helsinkigade. Eller: Du kører op mod trafikkrydset i Århusgade, men der er lang kø. Mon ikke man lige kan smutte over til Sundkrogsgadekrydet via en af de små gader? Selv om der vist nok står at man ikke må køre igennem? 

Ovenstående hændelser finder sted hver eneste dag og beboerne i de to gader Rostockgade og Sassnitzgade er godt trætte af det. Især fordi at der for en måned siden blev sat skilte op med ‘Gennemkørsel Forbudt’. Dog er ærindekørsel tilladt fra Helsinkigade. Skiltene er suppleret med et blåt skilt, der viser at gaderne er til ‘blandet trafik’ dvs. at der også er legende børn, cykler osv. Der er også en bil på det blå skilt. Men det betyder altså ikke, at man må køre gennem gaden.

Det rådgivende ingeniørfirma Sweco er ekstern sikkerhedskoordinator for skiltningen. Og Sweco oplyser, at bilisterne ‘så småt’ er ved at forstå budskabet om, at vejene er lukkede. Det fortæller anlægschef i By & Havn, Hans Vasehus.

”Der er primært udfordringer, når der opstår trafikpropper i Århusgade eller Helsinkigade. Desuden er det en udfordring, at flere af korttjensterne ikke har fanget ændringen, og det kan tage måneder at få f.eks. Google Maps til at ændre deres anbefalinger,” siger Hans Vasehus. 

Skiltene blev sat op efter pres fra beboerne og en lang dialog med Københavns Kommune og By & Havn. Flere beboere i gaderne taler nu på facebook om at bede politiet om at lave kontroller. En bøderegn kan måske virke befordrende, mener de.

Foto: Skiltene ved Rostockgade er ret tydelige. Og det blå skilt betyder IKKE, at der godt må køre biler gennem den smalle gade. (Foto: Jonas Thing)

Jesper Bamberger var en af de beboere, der i foråret tog initiativ til at få lukket Rostockgade. Da Southamptongade blev lukket for biltrafik steg biltrafikken i den lille gade fra cirka 15 biler i døgnet til over 150 biler i døgnet. 
“Det er en smal vej, hvor man træder direkte fra rækkehusene ud på vejen, og man skal være hurtig for at gribe et barn, der løber ud fra huset”, sagde Jesper Bamberger.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »