Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Stadsarkitekt roser Nordhavn

Københavns kommende stadsarkitekt Camilla van Deurs roser Århusgadekvarteret i Nordhavn

Københavns nye stadsarkitekt, Camilla van Deurs, synes at arkitekturen i Århusgadekvarteret i Nordhavn er vellykket:

“Jeg synes, det er lykkedes at skabe en bydel med oprigtig arkitektur. Det er gode huse, som ikke prøver at foregive, at de er andet, end de er. Man har holdt en ensartet højde på byggerierne på seks etager – og så er der nogle enkelte gamle huse, der får lov at stikke op, for eksempel siloerne,” siger hun i et interview i Berlingske.

Camilla van Deurs har de seneste 11 år været partner hos Gehl Architects, hvor hun har hjulpet byer som New York og Oslo med indretning af byrum – blandt andet Times Square i New York. Hun underviser også i, hvordan man får borgerne med ind i beslutningsprocesserne, når bydele skabes eller renoveres.

Derimod falder byggerierne i Ørestad ikke lige i Camilla van Deurs’ smag.

“Det er næsten blevet en kliché at kritisere Ørestad, men der er det nok gået for hurtigt. Det er lidt en samling arkitektur, der står og råber til hinanden. Der ser vi en større homogenitet bygningerne imellem i Nordhavn og Sluseholmen,” siger hun.

Det er ikke kun Ørestad, der får kritik med på vejen – også Bohrs Tårn i Carlsberg Byen er blevet for ‘tykt’, og stadsarkitekten udtrykker ønske om, at de kommende, planlagte tårne i bydelen bliver smallere.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »