Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Stand Up Paddle tilladt i vinterperioden

Det er nu midlertidigt tilladt at stand up paddle i dele af Københavns havn hen over vinteren. By & Havn er i gang med at udvikle en ny havnestrategi

Havnestrategien forventes klar i begyndelsen af 2019. Den vil bl.a. beskrive, hvordan de rekreative og kommercielle interesser fremover kan balanceres i havnen under hensyn til sikkerheden. Forskellige pilotprojekter er blevet testet hen over sommeren. Ét af dem er stand up paddling (SUP), der blev midlertidigt tilladt syd for Langebro og i dele af Nordhavn. Nu bliver denne tilladelse forlænget til også at gælde i vinterperioden frem til den 1. april 2019.

I samme periode bliver en forbindelse fra papirøen til Langebro afprøvet som et nyt pilotprojekt i puljen. To SUP-foreninger har klubhus ved Holmen, og den nye rute giver dem mulighed for at komme på længere ture, da den forbinder deres klubhuse med arealet syd for Langebro, hvor man vinteren ud må stand up paddle.

Ruten løber derfor mellem Langebro og Papirøen langs den østlige side af havnen tæt ved kajen. På denne rute som i resten af havnen, skal man holde tilbage for havnebusser, kanalrundfarter og anden erhvervstrafik. Kanalerne kan fortsat ikke bruges til SUP.

”Vi har haft en god dialog med SUP’erne hen over sommeren, og de kom meget tidligt med forslaget om, at få en rute i vintersæsonen, der forbinder Holmen med arealerne syd for Langebro. Det synes vi, er en rigtig god idé, og dermed kommer vi både til at teste muligheden for at man kan SUP’e i større dele af havnen, og vi afprøver også den sæsonbestemte brug af havnen. Begge dele er noget vi arbejder med i forbindelse med havnestrategien”, fortæller Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn.

Copenhagen Watersports, der sammen med USG holder til ved Holmen, ser frem til at sætte deres SUP-board i vandet og paddle gennem Inderhavnen.

”Vi ser frem til som forening at kunne bidrage til at skabe en god SUP-kultur i havnen ved at være aktive i en større del af havnen. Vores erfaring fra sommerens pilotprojekt er, at SUP i lighed med andre vandidrætter kan indgå i trafikken side om side med de andre fartøjer i havnen. Vi ser samarbejdet med By & Havn og udvidelsen af området til SUP som et vigtigt skridt i retning mod at skabe en havn, hvor der er plads til, at forskellige typer af fartøjer kan færdes på lige vilkår med respekt for hinanden”, fortæller Jakob Agergaard, formand i Copenhagen Watersports.

Husk lys, reflekser og leash
I vinterperioden er det ekstra vigtigt at tage sig sine forholdsregler, når man er på vandet. Vandtemperaturen kan nedkøle et menneske på kort tid og skabe farlige situationer, og de mørke dage kan gøre det svært at orientere sig og at blive set af andre.

Her er nogle vejledende retningslinjer, hvis du skal stand up paddle i vintersæsonen:

– Er du erfaren nok? Overvej en ekstra gang, om du har nok erfaring til at komme sikkert rundt i havnen om vinteren. Hvis uheldet er ude, og du falder i, skal du altid kunne komme op på dit board igen.
– Vurdér vejret: Matcher dine kompetencer vind- og vejrforholdene?
– Lygtetænding: husk at bære lys, når det bliver mørkt – ligesom du gør på cykel.
– Reflekser: Lyset fra byen når også ud i havnen, så tag reflekser på og bliv set.
– Vest og leash: Bær altid svømmevest og leash, når du er på vandet.
– Korrekt påklædning: Sørg for at klæde dig efter vejrforholdene, så du undgår underafkøling.
– Tag ud sammen: Tag på vandet med en makker. Det er mere sikkert at være to end én.

Foto: Dansk Kano og Kajakforbund

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »