Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Stenbiderrogn med knuste kartofler, grillede løg og urter

Kok Rasmus Kofoed Christensen bringer hver måned en enkel opskrift til årstiden, som både er lækker og lige til at gå til

Stenbiderrogn med knuste kartofler,
grillede løg og urter
Opskrift til 4 personer

Stenbiderrogn:
300g Urenset stenbiderrogn*
Vand
Salt

Stenbiderrognen overhældes med iskoldt vand så det dækker, og rognen piskes forsigtigt rundt. Efter ca. 10 sekunders omrøring renses piskeriset for de små hinder, som rognen afgiver. Processen gentages, indtil rognen er helt fri for hinder, hvorefter den sigtes og tilsættes ca. 1 tsk. salt. Lad derefter rognen trække i ca. 2 timer. Rognen opbevares i køleskabet, og tages kun ud lige før den skal serveres. Her kan den eventuelt tilsmages med en ekstra gang salt om nødvendigt. *Alternativt kan rognen købes renset, det er væsentligt dyrere, men du sparer arbejdet med at rense den.

Knuste kartofler:
300 g almindelige spisekartofler
50 g Smør
Salt
Peber
Frisk timian

Skrub kartoflerne grundigt. Kog kartoflerne til de er møre, i usaltet vand. Tjek dem efter ca. 15 minutter. Når kartoflen er møre, kommers de i en bradepande og knuses med en grydeske eller en gaffel, indtil hver kartoffel går i 5-6 ”stykker”. Drys salt, peber og timian over. Smelt smørret i en gryde og hæld over kartoflerne. Bag i forvarmet ovn i 15 minutter ved 190 grader. Serveres straks.
Grillede løg:
3 stk. Zittauerløg eller salatløg
2 spsk. Æbleeddike
2 spsk. Olivenolie
Salt

Skær bunden af løgene, og halvér dem. Bag de halve løg på skæresiden i 15 minutter ved 100 grader i forvarmet ovn. Varm en pande op på max. Og kom de halve løg på, med skæresiden ned. Når løgene er blevet mørke, gerne sorte. Tages de af og pilles ud i skaller (De yderste 2 skaller, kasseres). Mens løgskallerne er varme, vendes de med æbleeddike og olivenolie. Smages til med salt.

Tilbehør og Anretning:
Blandede Krydderurter
1 dl. Cremefraiche 38%

Skyl krydderurterne godt, og ”nip” ud i små stykker. Jeg brugte dild, karse, forårsløg og rød mizuna.
Kom de varme kartofler i bunden af en tallerken, kom cremefraiche på og herefter løg. Kom den kolde stenbiderrogn ud over og pynt med krydderurter.

Opskrift af :
Rasmus Kofoed Christensen
Instagram: @rasmuscowfoot

Når Rasmus ikke skriver opskrifter arbejder han til dagligt i Social Cantina i Brønshøj, som blev årets kantine 2018.
Han driver, sammen med en ven, firmaet Højborg x Kofoed, der blandt andet laver fine-private-dining.
Rasmus har baggrund fra nogle af landets bedste restauranter og var fra 2014 – 2017 på Det Danske kokkelandshold.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »