Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Stjernearkitekt svarer igen på markant kritik

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels har ikke meget tilovers for politikernes nedsabling af hans planer om nyt hovedkvarter i Nordhavn.

I sidste uge vendte et flertal i Teknik- og Miljøudvalget tommelfingeren nedad for nyt, markant betonbyggeri i Nordhavn. Den 27 meter høje nærmest kvadratiske klods er tænkt som hovedsæde for stjernearkitektens Bjarke Ingels arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG) og skal ligge yderst på Sundmolen i Københavns Nordhavn ved indsejlingen til Københavns Havn.
Men ifølge flertallet i udvalget er valget af beton som det primære byggemateriale uforeneligt med Københavns image som bæredygtig hovedstad. Jakob Næsager fra Konservative udvidede kritikken over for TV 2 Lorry med, at byggeriet er “historisk grimt”.
Kritikken preller dog helt af på Bjarke Ingels, der til Politiken afviser, at der ikke er tale om bæredygtigt byggeri, men erkender dog, at det ikke er blevet fortalt grundigt nok.

“Jeg tror også, mange af politikerne bliver begejstrede, når først deres kritikpunkter er blevet ordentligt belyst. For bygningen er klimavenlig. Og den er smuk,” siger han til avisens hjemmeside.

Han giver heller ikke meget for kritikken af bygningens udseende:

»Man kan diskutere smag og behag, til man falder død om,« lyder kommentaren.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »