Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
john michael jensen venstre

Blitz bilister, der kører over for rødt

Blitz bilister, der kører over for rødt. Det er livsfarligt og en helt uacceptabel adfærd overfor de bløde trafikanter. Men en ny metode kan fange de uansvarlige bilister.

Jeg har boet på Østerbro i over 25 år, jeg er primært cyklist eller fodgænger, ligesom min datter. Som mange andre cyklister og fodgængere oplever jeg, at det gule trafiklys for bilister ikke altid betyder at sætte farten ned for at stoppe ved rødt.men derimod tolkes som et signal om at speede op og passere krydset i høj fart. 

Det er livsfarligt, og en helt uacceptabel adfærd overfor de bløde trafikanter, ikke mindst de mange skolebørn, som krydser de mest befærdede indfaldsveje her på Østerbro.

Jeg har tidligere set intelligente rødkørselskameraer i udlandet, hvor denne adfærd filmes med bøde og klip i kørekortet til følge. Nu er der så endelig startet en test af denne teknologi i Danmark  – nemlig i Århus. Kameraerne registrerer automatisk nummerpladen på de bilister, der kører over for rødt. De vil blive blitzet og får tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker ved hastighedsovertrædelser på strækninger med en stærekasse.

Jeg vil arbejde for at sikre, at disse rødkørselskameraer også testes her i København, så hurtigt som muligt. Østerbro og Nordhavn med massiv pendler trafik og mange skolebørn er et perfekt sted at starte med disse test. Kalkbrænderihavnsvej ved Århusgade, Marmormolen og Vordingborggade samt Jagtvej/Lyngbyvej krydsene kunne være teststeder.

Close

Translate »