Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

STOP UDVIDELSEN AF KØBENHAVNS LUFTHAVN

rasmusDer er fremlagt store planer for udvidelsen af Københavns Lufthavn, som vil øge flytrafikken markant.Det er jeg imod, fordi det giver mere forurening og CO2-udledning.

Det blev i efteråret slået fast af FN’s klimapanel, at vi er truet af global opvarmning fra menneskelig udledning af CO2 og andre drivhusgasser – og at vi har 12 år til at ændre kurs.
En stor del af Danmarks CO2-udledning kommer fra transportsektoren. Fly er den transportform der udleder mest CO2 per passager. Derfor skal vi stoppe investeringerne i luftfart, også i København. Samtidig skal vi lægge en afgift på flybrændstof og -billetter.
Jeg er stor fan af mobilitet og af at rejse, men i fremtiden skal det foregå klimavenligt. Vores samfund har ikke råd til konsekvenserne af global opvarmning: Stigende vandstand, ekstremt vejr, fejlslagen høst og klimaflygtninge.
Heldigvis finder der klimavenlige rejseformer, bl.a. tog. Derfor skal vi investere massivt i hurtige og billige tog-forbindelser mellem Europas hovedstæder, og i Danmarks. Sådan at det i fremtiden er mere attraktivt at tage toget til Berlin eller Aalborg end at tage flyet. Når det er lykkedes Sverige at nedbringe flytrafikken med afgifter, så kan vi også.
FNs klimapanel kun giver os 12 år til at standse global opvarmning, så er der ikke råd til svipsere såsom udvidelsen af Lufthavnen. Der er brug for akut handling, som begrænser flytrafikken i Europa – og samtidig bygger nye, klimavenlige alternativer. Husk det, når du sætter dit kryds til valget.

 

Close

Translate »