Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Stor åbningsfest for Containerakademiet

På fredag åbner Containerakademiet, byens nye atelierfællesskab for professionelle billedkunstnere.

Containerakademiet er et atelierfællesskab for billedkunstnere på Oceanvej 1. Bygningen rummer 30 atelierer og værksteder for kunstnere. Et sted hvor kunstnere kan arbejde, og hvor der vil blive inviteret indenfor til udstillinger og andre kunstneriske events.

Containerakademiet er netop skabt for at sikre flere atelierpladser til billedkunstnere i hovedstaden – og samtidig danne rammen om samtaler og diskussioner om kunsten. Ordet “Akademi” refererer således til “Skolen i Athen” og den sokratiske tankegang om ligeværdig samtale mellem frie mennesker. Atelierfællesskabet skal derfor ikke blot være et sted hvor kunstnere kan arbejde, men også et fællesskab, hvor man kan mødes om den undersøgende samtale.

Containerakademiet er initieret af billedhugger og professor Bjørn Nørgaard og er udviklet og opført i samarbejde med By & Havn og Unionkul v. Klaus Kastbjerg. Arkitekt på projektet er Arcgency, ingeniør er Erik Pedersen og entreprenør er WR Entreprise.

I samarbejde med Art Hub Copenhagen åbnes dørene til den nye bygning i Nordhavn på fredag 17. maj fra kl. 15.00 til 23.00. Her vil der være festtaler, et performativt bingoshow, dans, kunstnermøder, bobler, kage, musik og mad – og alle er inviteret med.

PROGRAM:
15.00: Velkommen til festen
15.10: Taler ved Henrik Steenstrup, ejendomsdirektør, By & Havn; Bjørn Nørgaard, billedhugger, professor og initiativtager til Containerakademiet; Jacob Fabricius, kunstfaglig direktør i Art Hub Copenhagen (AHC).
15.30: Plakatudstilling og præsentation ved kunstnerne Vibe Overgaard & Phillipp Moritz Karweick
16.00: Anna og Lottes Skillset Bingo, performance af Anna Walther og Lotte Bækgaard
16.45: Mød husets kunstnere og oplev deres arbejde
18.00: Weird birds, performance af María Peña og Efi Farmaki
18.00-21:00: Foodtruck & bar (Odds & Ends)
18.30: Performance og DJ-set ved kunstner Kristoffer Raasted
20.30: DJ-set ved Kuchulu og bar
23.00: Farvel og tak for i dag.

Fakta:
Bygherre og driftsansvarlig for huset er Fonden Containerakademiet. Grunden er stillet til rådighed af By & Havn, og projektet er støttet af A.P. Møller Fonden, Det Obelske Familiefond og Augustinus Fonden. Art Hub Copenhagen administrerer atelierpladserne og varetager den daglige drift samt det kunstneriske program.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »