Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
nordhavn opfyldning af soe 2020.05.27

Stort møde om naturpark 3. oktober

Nu kommer det første store dialogmøde Naturpark Nordhavn. Alle Københavnere er inviteret til fælles naturparkdag på KMC på Nordsøvej 3. oktober. Deltagerne kan komme ud på jordopfyldningsområdet.

3. oktober åbner jordsletten på Ydre Nordhavn ekstraordinært op for offentligheden, når Københavns Kommune og By & Havn inviterer til en fælles dialog- og naturparkdag.  Formålet med dagen er at “få flest mulige drømme, idéer og ønsker fra københavnerne til, hvad parken skal indeholde,” skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Naturpark Nordhavn bliver den først store park, som anlægges i København siden anlæggelsen af Amager Strandpark i 2000-2005.

Parken bliver med 28 hektar på størrelse en halv Fælledpark eller en dobbelt Kongens Have. Dertil kommer det nuværende område Nordhavnstippen, som også bevares.
Hvordan parken skal indrettes, er stadig til diskussion. Nogle ønsker et rent naturområde, andre ønsker at parken også skal have idrætsfaciliteter. Derfor afholder Københavns Kommune og By & havn borgermøder og andre arrangementer i efteråret. Etableringen af parken forventes at starte i 2025. Men først skal der udskrives en arkitektkonkurrence for parken, forventeligt i 2023.

nordhavnstippen 132LÆS OGSÅ: Plads til både frøer og fodbold i naturparken?

 

 

“Parken er et rent lærred, som københavnerne nu kan være med til at sætte deres fingeraftryk på. Jeg håber, at der er mange, der møder op til naturparkdagen med deres idéer til den nye park, hvad enten man ønsker mere idræt, kultur eller natur, så området kommer til at afspejle de kommende brugeres ønsker,” siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S). 

 Området er lukket for offentligheden, fordi der stadig køres jord ud på Nordhavn fra byggeprojekter i hovedstadsområdet. Men 3. oktober kan man gå ud på området. Der vil også være politisk paneldebat, mulighed for at sammensætte sin helt egen drømmepark og fortælle, hvilke helt konkrete ønsker man har til parken. Idéer og forslag vil blive samlet og gå videre til Københavns Borgerrepræsentation, som i sidste ende træffer den endelige beslutning om visionerne for parken. 

”Det er helt særligt, at vi får et nyt parkområde i København. Det er stort område, og parken kan derfor også indrettes på mange forskellige måder. Jeg glæder mig til at høre borgernes tanker og ideer om, hvilke aktiviteter, der skal være plads til,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å). 

Program
Mødested: Ved KMC Nordhavn, Nordsøvej 4, 2150 Nordhavn, som ligger lige syd for det kommende parkområde. Der er indgang til KMC Nordhavn via Nordsøvej. Der er parkeringsmuligheder ved pladsen ved KMC Nordhavn og langs Nordsøvej.
Kl.11.45             Ankomst – kaffe, saft og snacks
Kl.12.00            Velkomst ved overborgmester Lars Weiss
Kl.12.10             Paneldialog ved overborgmester Lars Weiss (S), teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT) 
Kl.12.30             Dialog, aktiviteter og gåtur i terrænet: Kom med dine drømme og input til den nye park i Nordhavn. ’Walk and talk’ – gåtur og samtaler i og omkring arealerne for den nye park. ’Samtalebod’ – gå i dialog med de tre borgmestre. ’Postkort fra fremtiden’ – mal eller skriv et postkort fra fremtidens naturpark i Nordhavn. ’Københavnernes visions-tale’ – skriv med på københavnernes egen tale om Naturpark Nordhavn.
Kl.15.00             Tak for i dag 

Close

Translate »