Konkurrence: Hvornår kommer svaneungerne?

svane redebyg april 2019
Svaneparret i Nordbassinnet har bygget rede, hunnen har lagt æg og ruget på dem i flere dage. Nu nærmer tiden sig, hvor ungerne klækkes ud. Kan du gætte fødselsdatoen? Og tager du det første foto af ungerne? Så er der en præmie på 10 x Hansen-is fra Meny Nordhavn på spil i Nordhavn Avis' svanekonkurrence.

Fem uger. Så lang tid tager det for en svane at ruge sine æg ud. I Nordhavn venter mange spændt på at svaneparret i reden under Sandkaj skal få unger.
"Parret hjælper hinanden med at bygge rede, og så lægger hunnen æggene, efter hun er blevet parret af hannen flere gange om dagen i en periode. Der lægges cirka et æg hver eller hver anden dag i op til to uger. I den periode ruger de ikke på æggene, men når alle æggene ligger der – typisk seks æg – begynder hunnen at ruge på dem." Det fortalte biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted, i sidste nummer af Nordhavn Avis.
Fordi udrugningen af æggene starter samtidig, kommer ungerne også ud samtidig. Det tager ret præcist fem uger, fra alle æggene er lagt, til der kommer unger.
Svaneparret byggede rede i begyndelsen af april, og hunnen begyndte derefter at lægge æg. Tæller vi fem uger frem efter det sidst lagte æg, må man formode at svaneungerne kommer til verden inden for 1-2 uger.
Kan du gætte fødselsdatoen? Så skriv ind til vores konkurrence. Der er præmie til den, der gætter datoen, eller den der sender det første foto af mindst en af svaneungerne. Så hold øje med redestedet ved Sandkaj/Gittervej!

GÆT SVANEFØDSELSDAGEN! SEND DET FØRSTE FOTO AF SVANEUNGERNE!

Svanemor har ruget på sine æg cirka tre uger. Det tager i alt fem uger at ruge ungerne ud. Gæt ungernes fødselsdato, send et svaneungefoto, og vind 10 x hansen is fra Meny Nordhavn.
Vinderen er den, som gætter datoen, kommer tættest på eller først sender et foto af en eller flere af svaneungerne, eller hele svanefamilien.
Send gæt til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Send foto til samme mail, så snart du har taget det.
Vinderen får direkte besked og skal være med på evt. fotografering ved svanereden til Nordhavn Avis.

svane rede undermole april 2019

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN