Medejer og køkkenchef hos Sushi Anaba, Mads Battefeld, er begejstret for at kunne meddele, at restauranten i starten af 2025 flytter til nye lokaler i Nordhavn. Her overtager de den nyrestaurerede Toldvagtsbygning, som ligger på spidsen af Redmolen.
Sushi Anaba åbnede i oktober 2019 i Harbour House på Sandkaj i Nordhavn. og fik hurtigt succes med sin sushi omakase, primært bestående af bæredygtigt fanget fisk og skaldyr fra Danmark, Færøerne, Norge og Island.
Den nye adresse hedder Mariehamnsgade 23. Her genopføres Toldvagtsbygningen i disse dage.
Toldvagtsbygningen er bygget til Københavns Frihavn, tegnet af den danske arkitekt Osvald Viggo Langballe i 1916. Siden 2019 har bygningen været skilt ad og opbevaret på en hemmelig lokation i Nordhavn, under byggeriet af Nordø og kontorbygningen Spidsen.
Nu bliver den nænsomt genopført og restaureret med respekt for de oprindelige materialer. Hver kalksten i facaden er nummereret og genplaceret som den stod for over 100 år siden. De originale tagbjælker i fyrretræ og andre detaljer bevares også.
“Jeg er virkelig glad for denne mulighed, hvor vi kan tage Sushi Anaba videre – det føles som et naturligt skridt for restauranten, og jeg er beæret over, at vi kan overtage den gamle Toldvagtsbygning. Sushi Anaba vil dog forblive det samme: Vores koncept, menu, antal gæster og intime atmosfære ændrer sig ikke. Vi får blot nye rammer, som giver os mulighed for at løfte kvaliteten for både gæster og medarbejdere,” udtaler Mads Battefeld i en pressemeddelelse.
Sushi Anabas nye lokaler vil rumme én counter med plads til 14 gæster, hvor Mads og hans japanske kollega, assisterende køkkenchef Machu Kojima, tilbereder menuen foran gæsterne. Machu har arbejdet hos Anaba i fire år og været højre hånd i køkkenet.
“Det er en stor ære at have en så dygtig kollega med erfaring fra det klassiske sushikøkken. Han har de sidste år haft ansvaret for vores tatami-counter, og jeg glæder mig til, at han nu står ved min side i Toldvagtsbygningen. Sammen vil vi tage Sushi Anaba til næste niveau,” siger Battefeld.
Derudover får restauranten et loungeområde, hvor gæster kan nyde et glas efter måltidet. Sushi Anaba får også mere arbejdsplads bag kulisserne, med bedre køkkenfaciliteter og rammer for medarbejderne. Mads arbejder med den dansk-japanske duo Akiko Ken Made omkring det nye design, interiør og udformning af den nye counter.
Den sidste aften i de nuværende lokaler på Sandkaj i Nordhavn bliver lørdag 21. december, og Sushi Anaba åbner dørene i deres nye hjem i midten af februar 2025. Reservationer februar og marts til den nye lokation bliver lagt ud på Sushi Anabas hjemmeside lørdag 7. december kl. 12.00.
www.sushianaba.com