Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
oslo faerge baad dfds

Svensk rederi køber Oslo-ruten

Gotlandsbolaget køber DFDS linjen Oslo-Frederikshavn-København for cirka 400 mio. danske kroner. I købet indgår de to færger Pearl Seaways (1989) och Crown Seaways (1994) og de cirka 800 ansatte.

Oslobådene havde cirka 700.000 rejsende i 2023.

“Vi ser et stort potentiale i denne forretning. Linjen fungerer godt i dag, og sammen med vores nye kolleger kommer vi både til at sikre kontinuitet og udvikle produktet”, udtaler Håkan Johansson, vd på Gotlandsbolaget.

Johansson tilføjer at Gotlandsbolaget med købet vil fordoble antallet af ansatte, så det er er stort skridt for virksomheden.

I DFDS er salget også en stor begivenhed, selv om færgeruten kun udgør omkring tre procent af DFDS samlede omsætning. DFDS har drevet ruten i 158 år.

”Linjen er en del af vores historie og vores arv, og det er med tungt hjerte at vi har fundet et nyt hjem for den, og vi kommer til at sige farvel til mange gode kolleger. Men det er den bedste vej frem for alle. Vi er vokset og udviklet, og linjen fortjener en ejer med krydstogtsoplevelser som en central del af deres strategi fremover. Det har vi fundet i Gotlandsbolaget, udtaler Direktør Torben Carlsen, DFDS.

DFDS overdrager ruten til Gotlandsbolaget 31. oktober.

Gotlandsbolaget har en vision om klimaneutral drift, og vil senest i 2045 have klimaneutrale færger mellem Gotland og fastlandet. Snart indsættes skibet Horizon X som vil være en hurtiggående katamaran som drives med klimaneutral gas.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »