Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
lucia svoemmere

Svømmende Luciaoptog igen

Igen i år vil der være svømmende Luciaoptog ved Sandkaj. “Det handler om at vi skal værdsætte vores vand og passe godt på det,” siger arrangør Susan Vinzents Jensen.

Tirsdag 13. december kl. 19.00 bliver badeozonen ved Sandkaj lyst op af et svømmende Luciaoptog. På broen vil der stå en håndfuld små søspejdere med fakler, og ude på anlægget vil det lokale kor Tourdion synge den klassiske Luciasang samt et par sange, som sætter en smuk ramme om optoget. 

For 3 år siden da julen var aflyst pga. corona, fik Susan Vinzents Jensen ideen til det svømmende Luciaoptog. Lige netop i 2020, var hun begyndt at svømme i åbent vand, men hun var også inspireret af det lysende kajakoptog i Københavns Havn.
Ideen tog form, men pga. coronarestriktioner blev selve optoget en minimalistisk udgave med fem svømmere, to i våddragter og tre i badetøj, lyskæder på hovederne og en Soundbox, som var udlånt af den lokale løbeklub. Omklædningsfaciliteterne var også minimalistiske – det foregik udendørs. 

Den lokale Meny sponserede julegodter og gløgg til Luciasvømmerne og en lokal restaurant stod for at varme det op. Det blev et beskedent optog, og det var primært naboer til badezonen, som fik det set, hvilket også var påkrævet pga. forsamlingsforbuddet. 

I 2021 blev optoget lidt større. 14 svømmere, en blanding af våddragter og badetøj, deltog imens operasangerinden Ingeborg Novrup Børch sang. Aftenen var smuk og rolig, og stemningen blev intensiveret af julelys i området og en lille håndfuld små søspejdere, som stod med fakler.

“Bag det svømmende Luciaoptog er en fascination af havet og mennesket. Det er en reminder om, at vi skal værdsætte vores vand og passe godt på det. Det er også en hyldest til mennesket. For mange forekommer det afsindigt at svømme rundt i 3-5 grader vand i 10 minutter, men flere og flere oplever fysiske fordele, sociale fællesskaber og nærhed til naturen,” fortæller Susan Vinzents Jensen. 

Svømmende Luciaoptog
Arrangør: Nordhavn IF / Susan Vinzents Jensen
Tidspunkt: Tirsdag d. 13. december kl. 19.00
Location: Badezonen v. Sandkaj, Nordhavn 

Link til Facebook event: https://fb.me/e/1toWidFjm

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »