Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
issvoemning ferdinand venner

Svømmere fra Nordhavn vandt medaljer ved VM i issvømning

Fra venstre til højre: Alexandre, Ferdinand og Timothy.Indtil flere elite-issvømmere fra Nordhavn deltog i januar i VM i issvømning i Frankrig. To af dem – Ferdinand Drobik og Sue Allingham – vandt medaljer.

Det femte IISA (International Ice Swimming Association) VM i issvømning blev afviklet 11.-15. januar i den franske by Samoëns. Vandtemperaturen var omkring fire grader i det 25 meter lange svømmebassin bygget på en bjergsø i alperne.

465 deltagere fra 41 lande konkurrerede med badetøj, svømmebriller og badehætte i distancer fra 50 meter til 1.000 meter. Danmark sendte i alt  11 svømmere til mesterskaberne, og blev det 8. bedste land med i alt 49 medaljer, heraf 23 guldmedaljer, 16 sølvmedaljer og 10 bronzemedaljer. 

Fra Nordhavn kom blandt andre Matthew Custard (USA) og Sue Allingham (Danmark). Hun er ‘Head Swim Coach’ på Copenhagen International School-  og medlem af flere foreninger i Nordhavn.

issvoemning landsholdDet danske landshold i issvømning med Alexandre Wais, formand for IISA Denmark, liggende foran. Sua Allingham står i forreste række, nummer to fra højre.Sue vandt ikke mindre end fire guldmedaljer og én sølvmedalje i sin aldersklasse (Guld: 50 & 100 meter fri samt 50 & 100 meter fly. Sølvmedalje i 250 meter fri).

Andre deltagere bosat i Nordhavn var Ferdinand Drobik (Tyskland) og hans to venner og træningsmakkere Timothy Bergin (Canada) og Alexandre Wais (Frankrig).

De tre venner har svømmet sammen i tre år ved Sandkaj. Og de deltog alle tre i VM turneringen. 

 

 

Ferdinand kommer fra Tyskland. Så det var som tysker, at han vandt to bronzemedaljer i sin aldersklasse i 100 meter bryst og 250 meter fri.  

issvoemning firdinand drobikFerdinand bor i Nordhavn men kommer fra Tyskland. Så det var som tysker, at han vandt to bronzemedaljer i sin aldersklasse i 100 meter bryst og 250 meter fri. Alexandre Wais er formand for IISA Denmark og bor også i Nordhavn:
”Vi er mega stolte af Ferdinand og Sue. IISA verdensmesterskaberne har kun eksisteret siden 2015, men niveauet er allerede blevet meget højt. Nogle atleter træner op til 25 timer om ugen. Så det bliver sværere og sværere at vinde medaljer. Der blev for eksempel sat mange nye verdensrekorder i Frankrig, såsom på 100 meter fri og 1000 meter fri,” siger Alexandre Wais, som kommer fra Frankrig.

Han fremhæver Nordhavn som et perfekt træningssted for issvømmerne:
”Vi har nogle gode infrastrukturer her i Nordhavn. Det gør, at vi kan svømme i sikkerhed tæt på kajen og at vi kan få nem adgang til redningsustyr. Desuden kan vi skifte tøj i en omklædningsrum og varme hurtigt op i sauna bagefter.”

IISA Denmark er medlem af Nordhavn IF, og søger samarbejde med andre foreninger som Copenwater, Tri Club Denmark, Kajakklubben Nordhavn samt vinterbadeforeningen Norvin.
“F.eks. træner Copenwater også ugentlig i det koldt vand, så vi arbjeder på at åbne vores træninger for hinandens medlemmer. Og flere af vores medlemmer har deltaget i redningskurser organiseret af Norvin, da sikkerhed er allervigtigst i vores sportsgren,” siger han.

Har du lyst til at svømme i det kolde vand? Husk nogle små sikkerhedstips: Snak med din læge, svøm med andre erfarne issvømmere, brug en havtaske og sænk kroppen roligt i vandet. Spring aldrig på hovedet i, da det kan føre til hjertestop eller besvimelse, altså drukning. 

Følg IISA’s Facebook side https://www.facebook.com/IISA.DK

issvoemning stadionSvømmebassinet i Samoëns i de franske alper – få dage før stævnet.

 

Close