Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kronloebsoen above okt2021

Taghuse på Kronløbsøen? Ja og nej

Politikerne sagde nej til private taghuse på Kronløbsøen. Nu er der solceller, tagterrasser og teknikbygninger på vej på tagene.

I januar måned søgte Kronløbsøen Projekt P/S dispensation hos Københavns Kommune til at bygge trappehuse ovenpå de seks boligblokke på Kronløbsøen, så byggeriet samlet set ville overstige den tilladte byggehøjde på 20 meter.  Ansøgningen blev afvist af Teknik- og Miljøudvalget 25. januar og byggeselskabet måtte droppe i alt 745 kvm. trappehuse i projektet. 
Men nu undrer flere naboer sig over, at der alligvel skyder små bygninger op på tagene af boligblokkene på Kronløbsøen. Var det ikke alt byggeri over 20 meters grænsen, som blev afvist?
Både ja og nej, viser det sig. Boligerne må gerne have solceller og teknikbygninger på taget, som overstiger de 20 meter, og det er dem, som er ved at blive opført nu. 

Adgang via glasluger
Trappehusene er omdannet til vandrette glasluger, der giver adgang til trapperne ned til de boligerne. Tagterrasserne er trukket en meter tilbage fra tagkanterne, dog to meter tilbage fra tagkanterne på de facader, der flugter med øens kant.

Solcellerne er trukket en meter tilbage fra tagkanterne, dog to meter fra tagkanter på facader mod nord. Teknikrummene har en visuel afskærmning i strækmetal, der er begrønnet med klatrebeplantning, og er trukket minimum tre meter tilbage fra tagkanterne. Alt dette efter krav  fra Københavns Kommune. 

kronloebsoen nabohoering trappehuseLÆS OGSÅ: Dispensation til Kronløbsøen – men uden taghuse

 

 

Salg går snart i gang
“Teknikarealer er som i den øvrige del af Århusgadekvarteret tilladt på taget. I lokalplan 463 Århusgadekvarteret er det muliggjort, at teknik, der er placeret på taget, kan overskride den maksimale bygningshøjde på 20 meter. Nabobyggerierne langs Fortkaj har ligeledes teknik på taget, og Kronløbsøen adskiller sig dermed ved ikke også at have trappehuse,” skriver Kronløbsøen Projekt A/S på hjemmesiden “Kronløbsøen”.

Kronløbsøen Projekt P/S består af By & Havn (50%), PensionDanmark (40%) og Nordkranen (10%). NCC er totalentreprenør på byggeriet. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED, der står for landskabsarkitekturen. 

Salget af de i alt 233 boliger går meget snart i gang, og vil blive forestået af home Nordhavn – og der er lagt nye visualiseringer af det færdige byggeri ud på Kronløbsøens hjemmeside. De kan også ses her i artiklen (Kilde: NORDKRANEN/Kronløbsøen.dk).

 kronloebsoen mod vest okt2021

kronloebsoen mod oest okt2021 kronloebsoen traebrygge okt2021

Close

Translate »