Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
the krane unionkul 1

THEKRANE skal flyttes – på enorm anhænger

Kulkranen THEKRANE står i vejen for byggeriet af Nordhavnstunnelen, og skal om få uger flyttes til en ny placering.

Efter langt tids forhandlinger er det lykkedes for ejeren af luksuskranen – Unionkul A/S – at få en aftale i stand med Vejdirektoratet og Københavns Kommune. Så nu flyttes kranen til den kommende Kranparken i Kalkbrænderihavnsløbet – cirka 800 meter længere mod vest. 

Husflyttefirmaet har en stor anhænger med omkring 270 hjul under. THEKRANE  skal først hæves med donkrafte, og derefter sættes op på vognen. Køreturen ned til Kranparken ventes at tage et par døgn og starter 28. juni.

Det har været en langstrakt proces at finde en operatør, som kunne stå for flytningen. 
“Vi forsøgte først at finde en kranbåd, men det var ikke muligt. Men så fandt vi frem til et firma, som er med til at flytte en del af de bevaringsværdige bygninger byen Kiruna i Nordsverige,” fortæller direktør Klaus Kastbjerg fra Unionkul A/S.

THEKRANE er en gammel kulkran, som er ombygget og renoveret til mødelokale og ét luksushotelværelse med spa – som har udsigt over hele Nordhavn og Øresund. Unionkul A/S har også renoveret og bevaret en af de gamle kraner ved Kalkbrænderiløbskaj.

Kranparken bliver en ny havnepark på Svanemølleholm, syd for de store kontorblokke som lige opføres af AP Pension. Ifølge planerne skal Kranparken have en offentlig tilgængelig café og en stor træterrasse mod syd.

husflytt kirunaKirunas mineselskab LKAB flytter i samarbejde med entreprenørfirmaet Veidekke en lang række bevaringsværdige bygninger i Kiruna i Nordsverige. Byen med 20.000 indbyggere skal flyttes, for at en jernmine kan udvide.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »