Sommerferien har ikke budt på det bedste ferievejr, så en af bydelens entreprenante indbyggere har fundet på noget kreativt at give sig til indendørs. Thomas Snitker bygger Frihavnstårnet i Lego.
Hvorfor ikke bygge frihavnstårnet i Lego, når man nu bor der, og har en lang sommerferie foran sig?
Sådan tænkte Thomas Snitker. Han er til dagligt research manager i Lego, og han sidder derfor dagligt omgivet af både kreative hoveder og rigtig mange legoklodser. Det inspirerede ham til at bygge sit eget hjem i Lego.
“Indtil videre er jeg nået til femte sal, så der er et stykke vej igen”, siger Thomas Snitker, som indtil videre har brugt ca 50 timer på projektet.
Lille hjælp fra model
Det har endda været bygget og revet ned igen et par gange.
“Nogle gange har jeg syntes, at noget alligevel skulle være anderledes, men så er Lego jo et taknemmeligt materiale at bygge i”, siger han med et smil.
Som en hjælp i starten fik Thomas Snitker lov at låne arkitekternes oprindelige model af Frihavnstårnet, men det viste sig faktisk, at det rigtige tårn ligger ret langt fra modellen i sin udformning, så den var ikke til meget hjælp.
Bland-selv Lego
Byggematerialerne har han købt i den store Lego-butik på Strøget, hvor han har ”blandet-selv” i modsætning til de mere gængse byggekits, som de fleste bygger efter i dag.
“Det er sjovt at arbejde i det her format. Mange sidder derhjemme og tegner og maler. Det er her bare en anden form for kreativitet”, siger Thomas, som selv har stået for designet af tårnet i sin Lego-udformning.
Han tumler dog med, hvordan han skal bygge de kegleformede lamper i gadeplan, da han ikke er tilfreds med sin hidtidige løsning.
Meget af inspirationen kommer fra forskellige online-communities, hvor voksne Lego-fans bygger forskellige bygninger som Lego-modeller, og dyster om at lave de flotteste og mest kreative løsninger undervejs.
“Jeg tror også, jeg kommer til at bygge flere af de ikoniske bygninger fra Nordhavn, såsom Siloen og Portland Towers”, siger Thomas Snitker optimistisk.