Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Topmadras: Memory skum eller latex – fordele og ulemper

partnerMange danskere sover dårligt om natten, og det kan der være mange grunde til. Vi stresser rundt og kigger meget ned i vores forskellige skærme -helt indtil det tidspunkt, vi lukker øjnene – og det kan godt stresse hjernen.

Men en god nats søvn afhænger også rigtig meget af vores senge og den måde vi sover på. Og hvis sengen ikke er god, så kan en god topmadras gøre en verden til forskel. Der er flere grunde til at vælge en topmadras til din seng. For det første kan det gøre din soveoplevelse meget mere komfortabel. For det andet beskytter du din seng mod slid, og for det tredje får du altså bare en meget bedre nattesøvn, hvis du har en ordentlig topmadras.

Der findes rigtig mange forskellige slags topmadrasser

– Og det gør der bare! Det kan godt være svært at finde rundt i det store hav af topmadrasser. Nogen af tykkere end andre, nogen er memory skum, andre er latex, og så er der også forskel på prisen. Det er vigtigt, du undersøger dine muligheder, inden du køber en topmadras. På den måde kan du sørge for at købe den topmadras, der passer bedst til dig. Du kan læse flere artikler om, hvilke topmadrasser, der er bedst. Læs hele artiklen om de bedste topmadrasser, og dan dig et overblik over markedet, inden du tager ud og køber din madras.

Memory skum eller latex?

Når du skal købe en topmadras, skal du tage stilling til, om den skal være lavet af memory skum eller latex. Og det er måske ikke lige til, hvis ikke man kender forskellene på de to. Det du skal have i tankerne, når du vælger topmadras, er dybest set, hvordan du gerne vil sove, og hvad der vil passe bedst til din krop og kropstemperatur. 

Memory skum – fordele og ulemper

En topmadras af memory skum har den egenskab, at den former sig efter din krop. Den kan være utrolig fast indtil din krop varmer den op, hvor du så vil mærke, du nærmest synker ned i den. Derfor er en topmadras rigtig god for dig, der har problemer i ryg eller hofter, da du vil kunne ligge naturligt med din krop næsten uanset, hvordan du ligger. Det er altså en fordel at købe memory skum, hvis du vil have en madras der støtter rigtig godt op om din krop, så du ikke belaster den mere end højst nødvendigt. Memory skum er som regel også billigere end latex, hvilket også er noget, du skal overveje, inden du køber en topmadras.

Memory skum har dog den ulempe, at den holder på rigtig meget af den varme, din krop afgiver. Hvis du altså er en, der sveder meget eller får det varmt om natten, skal du vælge noget andet end en topmadras af memory skum. 

Latex – fordele og ulemper

En topmadras af latex kan fås som både naturlig latex og kunstig latex, hvilket er hvorfor prisen for en latex topmadras kan variere.

Latex er modsat memory skum meget åndbar. Materialet betyder nemlig, at der er en meget højere luftcirkulation i madrassen, som gør, at den ikke bliver lige så varm i løbet af natten, som en madras af memory skum gør, da den holder på din kropsvarme. 

En latex topmadras kan også føles mere fast og hård, end en madras af memory skum. Det betyder dog ikke, at den er dårligere. Tværtimod vil du nemt kunne få den helt rette støtte med en latex topmadras med høj densitet, så du kan sove rigtig godt om natten.

Close

Translate »