Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Tunnelfabrikken bruges til tunnelbyggeri igen

Formene til støbning af Nordhavnstunnelen skal bygges i – Tunnelfabrikken.

Nordhavns kommende kultur- og kreative mekka Tunnelfabrikken skal for en kort tid igen være tunnelfabrik. En del af den store hal, hvor der i 90’erne blev bygget tunnelelementer til Øresundstunnelen, er udlejet til entreprenørkonsortiet BESIX/MT Højgaard Danmark, som bygger Nordhavnstunnelen.

Fra den 1. juli og seks måneder frem bliver der arbejdet i Tunnelfabrikkens hal med at samle de store forme som tunnelen skal støbes i.  Det er cirka 300 sæt vægforskalningsforme, som skal samles, og 4 formvogne. Formvognene er dem, der bliver brugt til at støbe toppladen, oplyser Vejdirektoratet.

“I Tunnelfabrikken er der masser af plads, det er tæt på byggepladsen, og så kan entreprenørens folk arbejde indendørs, så det er totalt win win,” skriver Vejdirektoratet i sit nyhedsbrev om Nordhavnstunnelen.

Af nyhedsbrevet fremgår det også, at man om kort tid starter pumpemaskinerne til Danmarks største grundvandssænkning i byggegruben samt for reinfiltration af grundvandet. Det er en manøvre, som er nødvendig for at holde byggegruben tør. Vandet skal pumpes væk, men ‘reinfiltreres’ til grundvandet et andet sted, så man i sidste ende ikke sænker grundvandet andre steder end på byggeområdet.

Den sidste tilladelse fra Københavns Kommune er endelig kommet i hus, så hele systemet af pumper, brønde og rør kan startes i løbet af juli. Vejdirektoratet oplyser, at man for at få lov til at pumpe så meget grundvand, har været i kontakt med 76 myndigheder. 72 reinfiltrationsboringer er etableret og 15,635 kilometer rørføring er installeret.

Samtidig fortsætter gravearbejdet med store gravemaskiner og dumpere, som kører jorden væk fra byggegruben hvor tunnellen skal bygges.
“Mere end 36 maskiner har vi i gang, og udgravningen til selve tunnelen skrider frem. Indtil videre er vores entreprenør heldigvis ikke stødt på overraskelser i forbindelse med udgravningen, hverken på Svanemøllesiden og Nordhavn,” skriver Vejdirektoratet.  

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »