Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Tunnelfabrikken har fået et museum

Museum Tunnelfabrikken er åbnet inde i den store bygning på Oceanvej 1. her kan man dykke ned i fortid og fremtid i og omkring den store tunnelfabrik. Aktiviteterne skal være med til at skabe ånden og fællesskabet for det store projekt i de kommende år.

Inde i den store hal vokser Museum Tunnelfabrikken frem. Det skal være rammen for alle de kulturelle og sociale aktiviteter, som holdet bag Tunnelfabrikken er i gang med at skabe i og omkring den enorme bygning.
“Vi har generelt utroligt mange skoleklasser, studiegrupper og rundvisninger der gerne vil se og forstå Tunnelfabrikken bedre. Det behov understøttes af udstillingen,” fortæller Lærke Hein, CEO for Tunnelfabrikken, som viser rundt i Museum Tunnelfabrikken sammen med sin co-CEO Laust Holm Poulsen. De to udgør det lille sekretariat for Tunnelfabrikken, som udvikler fabrikkens aktiviteter.

Lærke Hein ved nogle af infostanderne i den store hal. Museets indhold bliver løbende udviklet.

“Vi ønsker først og fremmest at vise den interessante havnehistorie, som Tunnelfabrikken har med i rygsækken, og hvad midlertidighed kan lære os frem mod åbningen af den nye TUNNELFABRIKKEN. Dertil kommer at vi også viser en lille bid af hvad fremtiden byder på,” siger Lærke.

Udover den permanente udstilling om Tunnelfabrikken, er der også skiftende arrangementer og udstillinger i Museet – i samarbejde med eksterne partnere. For eksempel Snedkernes Efterårsudstilling, Vera Marked og  Design Makers.

Gæsterne kan hænge ud på store træsveller – fundet i nærheden.

“Dertil kommer at selskabet Tunnelfabrikken selv laver en del arrangementer, som eksempel debatter, talks og rundvisninger. Vi vil løbende fortælle om transformationen herude. Det der opstår nu, kommer til at skabe ånden og fællesskabet for Tunnelfabrikken i fremtiden,” siger Laust Holm Poulsen.

Ånd og fællesskab
I de kommende år vil Tunnelfabrikken blive ombygget til Nordhavns nye kulturdestination med bl.a. ungdomsboliger, spisesteder, kontorer, værksteder, idrætsfaciliteter, butikker og venue mv. Tunnelfabrikken får også sin ‘egen’ metrostation, Nordhavn C, som vil åbne i 2030.

Den nye Tunnelfabrikken vil begynde at åbne i etaper fra ultimo 2027.

“Indtil da er det vigtigt at vi skaber liv og aktivitet herude. Vi vil gerne være med til at skabe den ånd og det fællesskab, som også skal være en del af den nye Tunnelfabrikken. Og det gør vi gennem alle de midlertidige aktiviteter,” siger Lærke Hein. 

Laust Holm Poulsen fra Tunnelfabrikken viser rundt i museet, hvor man på skærme kan se historiske optagelser fra dengang fabrikken producerede kæmpestore tunnel-elementer til Øresundstunnelen.

FAKTA

Den 19.000 kvm. store bygning skal omdannes til et 70.000 kvm. multi-funktions-univers omgivet af 12 hektar by-natur. Fundamentet for Tunnelfabrikken udgøres seks underliggende temaer, som i samspil med hinanden vil blive udtrykt både inde i og ude omkring bygningen i respekt for og i forening med områdets økosystem. Udviklingselskabet er et joint venture mellem Nrep, By & Havn samt Unionkul.

  • Lev & lær: Hjem for 1.000 studerende kombineret med et aldsidigt økosystem, hvor studerende kan lære og vokse gennem samarbejde og faglig udvikling.
  • Kunst & kultur: En levende kulturelt hub for atelierer, kreative studier, events og alternative forretningskoncepter.
  • Byg & innovér: Kontorer og laboratorier, som udvikler fremtiden for den bæredygtige byudvikling, i delte og fleksible omgivelser.
  • Håndværk & værksteder: Enestående miljø for skabere, håndværkere og værksteder, der kombinerer produktion med butikker og showrooms.
  • Leg & workshops: Lege-områder og engagerende landskaber til at fremme sjov, eventyr og kreativitet for alle aldre.
  • Sundhed & Bevægelse: Sundhed er et gennemgående tema i Tunnelfabrikken, det bliver omdrejningspunkt for arkitektur, faciliter, mad og fællesskab.
  • Mad & produkt: Sociale restauranter, markeder, uddannere og producenter med en innovativ tilgang til god, sund og klimabevidst fødevareproduktion.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »