Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Tunnelfabrikken skal genstartes i nyt partnerskab

Arbejdet med at gøre Tunnelfabrikken til det kulturelle centrum i Ydre Nordhavn skal genstartes i en ny ‘Version 2.0’ – og det bliver uden NREP, som nu har forladt partnerskabet. By & Havn og Unionkul fortsætter – og har stadig høje ambitioner for området.

“Er det nemt at omdanne en så stor bygning til formål som kulturelle aktiviteter, studieboliger etc. Nej. Det er ikke nemt. Men det er nødvendigt og vil give hele området et knudepunkt, som vil gøre området populært for både, beboere, brugere og gæster.”

Sådan siger Adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn i anledning af, at planerne for Tunnelfabrikken nu skal gentænkes og genudvikles i et nyt partnerskab.

By & Havn, UnionKul og NREP har i de sidste år arbejdet for at gøre stedet til virkelighed, men NREP har valgt at forlade projektet for at fokusere på andre projekter og det bliver derfor By & Havn og UnionKul, der fortsætter udviklingen af Tunnelfabrikken i de kommende år. Forventningen er, at partnerkredsen vil blive udvidet i de kommende år.

Sådan kan der komme til at se ud inde i Tunnelfabrikken. Visualisering fra 2020 (By & Havn, NREP, Unionkul).

“Tunnelfabrikken bliver nu genstartet i en version 2.0. Stigende priser og svære renteniveauer gør det muligt og nødvendigt at gentænke hele projektet, så det fortsat kan realiseres med de store ambitioner,” hedder det i en meddelelse fra By & Havn.

De to partnere mener fortsat, at Tunnelfabrikken vil kunne give bydelen sit helt eget særpræg i København, hvor københavnere og gæster vil komme til for at nyde godt af kultur- og rekreative tilbud. Det kræver bl.a. at der er grøn infrastruktur i form af cykelstier og metro, samt grønne områder omkring Tunnelfabrikken, som stadig skal rumme både både udadvendte stueetager, studieboliger, almene boliger og kontorer.  Men planerne skal gentænkes:

”Planen er ikke ændret med NREPs udtræden af partnerskabet. Men der er ingen tvivl om, at vi nu nøje skal overveje, hvilken vej vi tager fremover. Skal vi have en ny partner med, skal vi ændre projektet, så det får et lidt andet fokus og skal vi gentænke tidsplanen. Det er nogle af de overvejelser, vi har,” udtaler Anne Skovbro.

Fakta: 

  • Tunnelfabrikken er en 19.000 kvm. tidligere tunnelelementfabrik som blev opførte 90’erne i forbindelse med anlægget af Øresundstunnelen til Sverige.
  • I 2020 fremlagde By & Havn, Unionkul og NREP en plan for at transformere den store bygning til et 70.000 kvm multifunktionelt rum omgivet af 12 hektar bynatur, hvor mennesker kan arbejde, bo, lege, opleve, spise, dele og engagere sig.
  • Ambitionen er at “Tunnelfabrikken til et grønnere vartegn og integrationen af bygningens unikke arv og karakter vil “omfortolke eksisterende strukturer til nye mulighedsrum for bæredygtige valg – og være transformerende for en ny og mere bæredygtig udviklingsdagsorden i København”.
  • Samtidig skal Tunnelfabrikken være et centrum i den kommende byudvikling i Nordhavn.
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »