Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Tunnelfabrikken skal være trækplaster i Ydre Nordhavn

Den enorme Tunnelfabrik i Nordhavn blev opført som støbehal for tunnelelementerne til Øresundsforbindelsen. Siden har den bl.a. fungeret som opmagasineringshal. Nu skal den være et nyt urbant økosystem af erhverv og kultur i Nordhavn

Øverst: Tunnelfabrikken. Foto: Chris Adam.

”Jeg er sikker på, at tiden er inde til at udvikle Tunnelfabrikken til et nyt fællesskab af studerende, kunstnere og professionelle aktører og beboere i alle aldre, der har lyst til at dele og investere deres ressourcer og forhåbentlig skabe en masse synergi og kvalitet,” siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Illustration: By & Havn 2018.

Den 261 meter lange og 125 meter brede Tunnelfabrik kan blive et gigantisk kulturhus. Her kan der være værksteder, atelierer, mødelokaler, spisesteder, studieboliger og forskellige sports- og legefaciliteter. By & havn vil indtænke rammerne for bylivet i den grundlæggende tænkning i byudvikling fra begyndelsen. Omkring byggeriet er det tanken, at der indrettes et større område med aktiv bynatur. Som i selve byggeriet baseres landskabet på at dyrke det nuværende områdes vilde, selvgroede natur og bibeholdelse af de lange udkig i landskabet.

Det kan også blive en ny destination for københavnerne i Nordhavn. Med placeringen nær krydstogtterminalen forventes det også, at området kan blive en ny destination for nogle af de knap en mio. gæster, som årligt ankommer og afrejser fra København til skibs. 

tunnelfabrikken aerial view mold

”Vi ønsker at skabe bykvarterer, hvor folk har lyst til at flytte ind og blive på lang sigt. Det kan historiske rammer og kulturhuse, hvor man kan hygge sig og få oplevelser være med til. Ligeså vel som vi bygger cykelstier, kloakker, kajer og veje, så skal vi tænke kulturen ind som vital infrastruktur i alt, hvad vi gør. Det er Tunnelfabrikken et bevis på,” siger Anne Skovbro.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »