Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

TV-kendt antikhandler vil give Nordhavns hjem stil og kant

madsFor tre år siden rykkede Mads Holst sin forretning Greensquare fra Amager til Nordhavn. Nu håber han at de lokale får øjnene op for det, han kan hjælpe dem med: At indrette sig med stil og kvalitet.

Mads Holst sætter sig til rette i en lænestol, der er betrukket med mørkegrøn uld. Den står i en sofagruppe midt i hans forretning i på Sundkajs yderste spids. 

Hans karakteristiske briller og selvsikre fremtoning er på plads, og han kan svare på alt fra Ming-vaser til Børge Mogensen, for i 40 år har Mads Holst handlet med møbler, kunst og antikviteter. Ve den, der kommer til at sige ‘møbler’ uden de to andre varegrupper også, for møbler er intet, hvis de ikke blandes med et stykke kunst. 

Hvis man vil bo med stil og kultur, skal man handle hos mig, indleder han, mens han kigger sig omkring i sit 850 kvadratmeter store lokale. 

For fire år siden var hans forretning mere end 10 gange så stor, hvis man måler på antallet af kvadratmeter, og den lå på Amager. Men da huset skulle rives ned, så han nordpå og lejede sig ind på Sundkaj, hvor mågerne er det dominerende lydtæppe.

greensquareDet skulle da lige være bortset fra Mads’ mobiltelefon, som ringer.

Hej, skat. Jeg er lige i gang med at give interview, siger han og afbryder forbindelsen igen.

Min kone er gået på pension, og måske burde jeg gøre det samme, men hvad faen skulle jeg så lave, spørger han retorisk.


7’er-stole er ikke nok

Han er mere optaget af at købe spændende ting og hjælpe folk med at få et endnu mere spændende hjem. For han er ikke imponeret af, hvad folk gør for deres indretning nu om stunder.

Folk køber et superelipsebord og en flok 7’er-stole, men det er ikke nok. Ethvert hjem skal have lidt af hvert, og hjem skal have kant og kultur, siger han.

Min filosofi er, at man skal blande, siger han og rejser sig. 

Mads Holst vil hellere vise rundt i alle sine skatte end at sidde stille og tale om dem.

greensquareHerovre er det kinesiske hjørne, for jeg har rejst 25 år i Kina, og jeg har meget mere på lager. Hvis du vil have et langbord i ét stykke træ med et cool jernstel under, har jeg det. Et sort lakeret sofabord? Det står lige her. Det rå look? Gustaviansk? En torso fra Børge Mogensens hus i Ordrup? Den står her. Og her er en apotekervitrine fra Nakskov omkring 1840. Her er en montre med Torben Hardenbergs smykkekunst, og det her kosteskab er mit kontor, siger han og viser vej til det lille kontor, som dog alligevel er stort nok til at rumme adskillige stykker 5-700 år gamle sandstensrelieffer fra burmesiske Buddhatempler. 


Kvalitet

Han vender tilbage til den grønne sofagruppe og passerer på sin vej både cobrakunst og en montre, der blandt andet indeholder et par gedigne tekopper på forgyldte løvefødder. Da han sætter sig tilbage i den grønne stol, er han næsten forpustet af alle de varer, han har vist frem. De er så forskelligartede, men der er en rød tråd.

Kvalitet betyder meget for mig. Se her, siger han og løfter et lille sidebord op i sin venstre arm. 

Det her er Villy Beck. Dét er kvalitet.

 

greensquareHusk nu historien

 

I 46 år har Mads Holst solgt møbler, design og antik. Oprindeligt var han skovbrugsuddannet, men ved et tilfælde havnede han og en forretningspartner i antikvitetsbranchen.

I 1990’erne købte vi bamsestole til 100 kroner stykket. Dengang smed man sådan noget som det her ud, siger han og kigger kærligt på den grønne sofagruppe. 

Jeg kan godt lide at give folk noget smukt med hjem, for der er for mange, der ikke har kulturforståelse og ikke gider indretning. Det er ligesom alle dem, der køber et hus i Holte, og så starter de med at rydde hele haven for gamle rododendron, inden de overhovedet er flyttet ind, sukker Mads Holst. 

Det er ikke fordi, alt skal være fint design. Jeg kan godt lide et hjem, hvor der står et arvestykke, der ikke er noget rigtigt værd. Hvis der kun står dyre designs, bliver det også lidt sterilt. For mig handler det ikke om, at det skal være så dyrt som muligt. Det handler om at skabe atmosfære, og der er Greensquare måske et besøg værd.

 

 

greensquareTV-karrieren

Han kigger rundt i lokalet, og hans blik falder på møbler, han ikke har talt om endnu.

Se de to gamle danske empire-kommoder. Den slags ryger til udlandet, fordi ingen danskere gider betale for det.

Ved siden af forretningen på Sundkaj har Mads Holst en mindre tv-karriere. Han har været med i programmer som ‘Guld i Købstæderne’ og ‘Krejlerkongen’, og dette forår er han med i endnu et program på TV2 Fri. Det glæder han sig til, for møblerne, antik og design er ikke bare hans levebrød.

Mit arbejde og min hobby går op i en højere enhed. Var det sket, hvis det var bananer, jeg var begyndt at handle med for 46 år siden? Nej, her beskæftiger jeg mig med noget, jeg synes er sjovt.

Close

Translate »