Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
p kaelder KRONLOEBSOEN 24

Undersøisk p-kælder til 1000 biler åbner 4. juli

‘P-kælder Kronløbsøen’ åbner mandag 4. juli klokken 8. By & Havn lover flere ladestandere til kvarteret, og nye tekniske løsninger, der f.eks. kan hjælpe med at finde bilen, hvis man skulle have glemt, hvor man parkerede den.

Kronløbsøen er stadig under opførsel, men under den ligger ‘P-kælder Kronløbsøen’ med over 1100 parkeringspladser i fire etager, og den er klar til brug  fra starten af juli. 

Øverste kælderetage er for beboerne på Kronløbsøen. De tre øvrige etager og 1000 p-pladser kan bruges af alle. Men når kælderen åbner,  vil mange af de midlertidige p-pladser i området blive lukket trinvist.

“P-kælder Kronløbsøen er er nøglen til, at vi kan fortsætte Nordhavns udvikling. Åbningen er simpelthen en milepæl for Nordhavn,” siger direktør for Ejendomme og Byliv i By & Havn, Henrik Steenstrup.

“Der er jo helt fyldt op med byggepladser og parkeringspladser i det indre af Nordhavn. P-kælderen giver plads til mere byudvikling. Desuden er det her anlæg det største vi nogensinde har lavet, og med den nyesete teknologi”, siger Henrik Steenstrup, imens han viser rundt i det store anlæg.

10 meter under vandet
P-kælderen er indrettet med tanke på, at den skal være lys og med gode oversigtsforhold. De bærende søjler er gjort så smalle som muligt, og står i en fast rytme gennem kælderen, så der kommer lange sigtelinjer. 

På nederste dæk vil man befinde sig 10 meter under vandspejlet, når vandet igen lukkes ind omkring Kronløbsøen. Her på står man direkte på den 65 centimeter tykke bundplade, som er fastgjort til undergrunden med hundredevis af jernankre. For når vandet lukkes ind i Kronløbsbassinnet, skal Kronløbsøen jo gerne blive stående på bunden.

“Anlægget har været dyrere at bygge end mange andre p-anlæg, men til gengæld har vi fået en meget central p-kælder. Og ved at indgå i Kronløbsøens byggeselskab er vi med til at bygge og sælge boligerne ovenpå. Så det samlede regnskab ser fornuftigt ud,” siger Henrik Steenstrup.

Find din bil
Betaling og registrering af bilerne er kamerabaseret, og uden bomme. Når man kører ned i p-kælderen fotograferes nummerpladen, og parkeringen starter automatisk gennem app, abonnement eller betalingsautomat. 

Op til 500 ladestandere
Der er kameraovervågning af hver enkelt p-plads. Derfor ved systement hvor bilen holder. Som noget nyt i By & Havns p-huse kan man derfor indtaste sin nummerplade på en skærm og få at vide, hvor bilen holder, hvis man har glemt det. 
I Nordhavn udgør el-biler og plug-in hybridbiler i dag ca. 15 procent af alle parkeringskunderne, og tallet er stigende. Derfor skal P-hus Kronløbsøen også have ladestandere. De første 40 opsættes til efteråret. Og flere vil komme til i takt med at efterspørgslen stiger. I alt er der trukket strøm og gjort klar til 500 ladestandere i P-kælder Kronløbsøen.

Close

Translate »