Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Unge overvejer at klage efter voldsomt møde med politiet

blaaEn fest fredag aften i Nordhavn udviklede sig voldsomt, men ifølge en gæst blev det ikke bedre af, at politiet troppede talstærkt op. Politiet oplyser, at der blev fundet en kniv på en af deltagerne.

En vild oplevelse. Sådan kalder 16-årige Marius fra Rungsted sine oplevelser i Nordhavn i fredags. Han var inviteret til en fest hos en jævnaldrende bekendt i et hus i Århusgade. 

Vi sad på en tagterrasse i huset. Det var et fedt sted. Men pludselig var der nogen, der smadrede en rude, og så var festen slut.

Marius og tre af hans venner gik ud på vejen, og her er noget, som Marius i dag betragter som ”tumult”, og han vidste også, at der var ringet efter politiet.

Der var nogen, der var lidt oppe at toppes, men pludselig kommer en sort bil, som viste sig at være en civil politibil, og så eskalerede det, fortæller teenageren.

Marius og hans venner blev stillet op på række og bedt om at stå med hænderne strakt ud for brystet og flettede fingre. 

Politiet var meget aggressive, men vi gjorde, hvad de sagde. Vi blev alle fire visiteret én ad gangen.

Nu med hunde

I mellemtiden var der kommet yderligere fire politibiler – inklusive en hundepatrulje til stedet. I hver bil sad to betjente, hvilket fik antallet af betjente op på omkring ti. På det tidspunkt var festen ifølge Marius allerede lukket ned.

Det var ret voldsomt i forhold til, at vi var fire drenge, der stod stille og roligt, siger Marius, som oplyser, at de andre drenge var 15-17 år.

Pludselig var der en af Marius’ venner, som kom hen for at spørge, hvad der skete. 

Han fik straks lagt armen om bag ryggen og blev lagt ned på jorden i håndjern. Undervejs blev han også sparket over skinnebenet. Vi forstod det slet ikke. Han havde ikke gjort andet end at spørge: ”Hvad sker der?

Det viste sig, at drengene blev visiteret, fordi der muligvis var en kniv i omløb til festen, og politiet fandt også en smule hash på den ene dreng. 

Da alle fire var visiteret, blev de bedt om at gå op til Nordhavn Station, hvor politiet ”fulgte dem på vej”. 

Jeg fik ikke engang lov til at gå ind i huset og hente min jakke, husker Marius, som aldrig har været i klammeri med ordensmagten før.

Flere dage senere er han stadig rystet.

Politiet havde virkelig en ubehagelig adfærd i forhold til hvor lidt, der var sket.

Undervejs fik han at vide af politiet, at der ville blive ringet til hans forældre, men det er endnu ikke sket. Desuden fik han at vide, at han kunne indsende en klage, men han fik ikke at vide hvortil. 

Jeg tror, jeg vil klage over deres adfærd, og hvordan de håndterede situationen, siger Marius.

Politiet: Der var en kniv

Efterfølgende har Nordhavn Avis kontaktet Københavns Politi. De ønsker ikke at kommentere sagen, men citerer fra deres døgnrapport:

Fredag kl. 23.46 bliver Københavns Politi tilkaldt til Aarhusgade på Østerbro på grund af gadeuorden fra en større gruppe unge. I den forbindelse bliver en person kortvarigt lagt på jorden, da han er udfarende i sine bevægelser. Fire personer påkalder sig derudover mistanke og bliver visiteret. På den ene, en 16-årig dreng, findes en kniv og en mindre mængde hash, og han sigtes. De unge bor uden for København og bliver derfor fulgt til stationen. Der er desuden taget kontakt til forældre og de sociale myndigheder.

Marius oplyser, at det skulle overraske ham meget, om nogen af hans venner går med kniv, og at hans forældre aldrig er blevet kontaktet. 

Marius ønsker ikke sit efternavn frem, men det er redaktionen bekendt.

Close

Translate »