Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kanal sundmolen 471

Vand i kanalen!

Torsdag 19. maj begyndte opfyldningen af den nye kanal ved Sundmolen. I første omgang pumpes der langsomt vand ind fra Orientbassinet, men i næste uge vil dykkere skære et hul i spunspladen ud mod Øresund, så vandet kan strømme ind med større kraft. Opfyldningen vil være færdig tirsdag 24. maj, forventer entreprenørfirmaet M.J. Ericsson, som står for byggeriet af kanaler og broer på Sundmolen.

Et par dage tidligere – 17. maj – var der fest på bunden af den nye kanal. Her kunne man få en kop kaffe, blive klogere på livet under vandoverfladen og tegne en hilsen til fiskene, der snart flytter ind. Børn og barnlige sjæle kastede sig over de mange farvekridt og tegnede løs på de rustrøde spunsplader, som udgør kanalens sider.

Kanalen er ganske dyb, så den kan håndtere vandmængderne i alle strøm- og tidevandsforhold. Der vil være cirka 2,5 meter ned til vandspejlet fra kajkanten. Det betyder at kajakker, robåde og mindre fartøjer kan passsere under broerne, og at kanalen ikke løber over ved storm og højvande – i hvert fald ikke med de nuværende prognoser for vandstanden i havene.

På bunden af kanalen er der lagt et lag af grus og småsten, som skal bidrage til et rigt og sundt liv for dyr og planter under vandoverfladen. 
“Sammen med WWF arbejder vi på at forbedre levevilkårene. Når der er sten og grus på bunden, beskytter det fiskeæg og småfisk, så de kan vokse sig store, før de svømmer ud i havnen og videre ud i havet,” udtaler Udviklings- og salgsdirektør Ingvar Sejr Hansen, By & Havn.

 

 

kanal sundmolen 476

kanal sundmolen 473

kanal sundmolen 458

kanal sundmolen 454

Close

Translate »