Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
havnepoliti havn politi

Venstre vil have kommunale havnebetjente

Inden længe kan kommunerne at ansætte kommunale tryghedsvagter i gaderne, men i København skal der også oprettes et havnepoliti, mener partiet Venstre.

Ifølge Venstre i København skal der sættes en “stopper for vanvidssejlads, så alle i højere grad kan føle sig trygge og få glæde af det unikke rekreative område i Københavns Havn”.  I aften 24. juni fremsætter partiet forslagi Borgerrepræsentationen om kommunale havnebetjente.

Det er en del af det seneste politiforlig vedtaget i Folketinget, at kommunerne skal have mulighed for at anvende vagter, vægtere og eventuelt ny teknologi, der kan supplere politiets arbejde med at opretholde ro og orden. I løbet af i år forventes det at selve lovændringen er på plads, og at kommunerne dermed kan oprette deres egne ‘ordenskorps’. Det er den ordning, som Venstre i København vil have udvidet til havnen.

peter hjorthLÆS OGSÅ: Peter Hjort: Rigtigt politi,tak

 

“Der er meget få storbyer, hvor der er plads til så mange aktiviteter i rent havvand lige udenfor døren. Det skal vi passe på, og derfor er det vigtigt at skabe mere tryghed, så nogle få idioter med for høj promille, for meget benzin og for mange hestekræfter ikke ødelægger det for de mange, som gerne vil nyde de mange muligheder i havnen”, udtaler Jens-Kristian Lütken, medlem af Borgerrepræsentationen for Venstre. 

Der er dog ikke helt klart, om den nye lovgivning tillader en sådan kommunal kystvagt. Københavns Kommune skal i første omgang justitsministeren afklare, hvor vidtgående beføjelser man kan give sådanne kystvagter.

Jens-Kristian Lütken vil have sagen afgjort hurtigt:
“Det er nemlig helt afgørende, at vi får stoppet dem, der sejler for stærkt inden, at det ender i tragiske ulykker”, siger han.

 Venstre stiller forslaget om et kommunalt havneordenskorps på mødet i Borgerrepræsentationen torsdag 24. juni. 

Close

Translate »