Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Vildt lang træbrygge på vej til Sundmolen

Om et års tid får Sundmolen en 500 meter lang træbrygge langs Orientbassinet og ud til Kronløbet.

Arbejdet med at anlægge træbrygge og byrum er i fuld gang – og bryggen forventes at være klar til brug i februar 2024. Ifølge oplysninger fra By & Havn bliver træbryggen den længste i København med en længde på 500 meter.

Træbryggen vil variere i højden. Nogle steder sænkes den, så man kommer tættere på vandet og kan bruge kajkanten som ryglæn, som det kendes fra Islands Brygge. Andre steder hæves den til gadeplan med skrå ramper, der giver adgang for gangbesværede og barnevogne.

Åbningen af træbryggen er sat til februar 2024. Det vil således være nogle måneder før, at containerterminalen ved Levantkaj flytter til den nye terminal længere ude i Nordhavn. Hidtil har terminalen forhindret at Sundmolen kunne blive bygget færdig, da det er et industriområde, som ikke tillader boligområde tæt på. Det vides ikke om træbryggen må åbne, før flytningen af terminalen er færdig, men By & Havn bygger den i hvert fald nu.

Ude på spidsen af Sundmolen kommer træbryggen til at gå rundt om det nye BIG hovedkvarter, og føre hen til et nyt byrum med arbejdstitlen ‘Udsigtspladsen’, da byrummet giver udsigt over vandet til hele tre sider. Pladsen indrettes med fliser, trædesten, bløde overflader, bænke og bynatur inspireret af skov og strand, oplyser By & Havn.

På Udsigtspladsen samles Sundmolens byrum, da det grønne forløb gennem Sundmolen her møder træbryggen. Herfra kan man fortsætte turen ad bølgebryderen helt ud til fyret på molens næsetip.

Plan for arbejdet
Før træbryggen kan bygges, skal den eksisterende kajkant og stensætningen mod nord renoveres. Det samme skal kajstrækningen ud til fyret. Der skal slås spuns på den vestlige del af strækningen med træbrygge. Dette arbejde bliver det mest støjende i byggeprocessen. Det starter i slutningen af uge 9 eller starten af uge 10 og kommer til at vare i ca. otte uger. Fra uge 16 og ca. 10 uger frem vil der blive fastgjort jordankre på samme vestlige strækning. Det vil støje sporadisk, når jordankrene skal bores igennem særligt hårdt materiale, og der derfor sættes hammer på boret.
På den østlige del af træbryggen på molestrækningen ud til fyret, etableres fundamentet med rør. Dette arbejde starter forventeligt i uge 10 eller 11 og den særligt støjende del af arbejde vil vare i 14 dage.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »