Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kirke tiny church johanne louise

Vinder fundet til Tiny Church projekt

7. marts afsløres det, hvem der har vundet arkitektkonkurrencen om Nordhavns første kirke. Ikke mindre end 105 forslag blev sendt ind til dommerkomitéen.

Den nye kirke skal være en lille ‘fremskudt’ og midlertidig kirkei Hans Egedes Sogn, som Nordhavn er en del af. Det forventes at der en gang skal bygges en ‘rigtig’ kirke ved Levantkaj, men i de kommende år har sognet brug for et kirkerum i Nordhavn, og derfor har kirken lejet en grund på den grønne plæne ved Vesterhavsvej i Fiskerihavnen.

Hans Egedes Sogn udskrev sidste år en åben arkitektkonkurrence for at finde det bedste forslag til en lille, mobil kirke, der kan danne rammen for både kirkelige handlinger og møder, foreningsaktiviteter og andre events.

105 forslag
Konkurrenden er nu afsluttet, og menighedsråd, provsti, Kirkefondet og rådgivende arkitekter blev nærmest væltet omkuld, da ikke mindre end 105 forslag tikkede ind fra hele verden. 
“Det er stort. Virkelig rørende. Og overvældende.Alle bidragydere har lagt timer og ikke mindst tanker i den lille kirke,” fortæller sognepræst Louise Sihm Knudsen, som har været med  dommerkomitéen.
“Det har været en berigende proces, hvor fagfolk fra arkitekturens og teologiens verden har mødtes og udvekslet meninger og dermed forsøgt at se ind i fremtidens kirke – og få kastet lys over, hvad det i det hele taget vil sige at være kirke anno 2023,” skriver hun i sin kirkeklumme i denne avis.. 

Vinderen er fundet
Forleden blev vinderen udpeget. Med 1. præmien følger 100.000 kr. Nummer to og tre i konkurrencen får også hver en pengegave. Og måske en opgave et andet sted i verden.
“Jeg forestiller mig, at der med tiden vil være interesse for sådanne kirker rundt omkring i landet, og at vores tiny church i Nordhavn dermed bliver forgangskirke,” mener Louise Sihm Knudsen. 

Åben ceremoni
Offentliggørelsen af vinderprojektet ”Tiny Church i Nordhavn” finder sted torsdag 7. marts kl. 14.00- 16.00 i Hans Egedes Kirke. Ceremonien, der er åben for alle, begynder i kirken i Vardegade.
Derefter er der reception, hvor det vil være muligt at se tegningen af den kommende tiny church og alle de øvrige forslag, enten i plancheudgave eller som diasshow. 
“Der er et helt katalog af originale, smukke, skæve og tankevækkende bud,” siger sognepræsten.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »