Der vil være aktiviteter på byggepladsen for Nordhavnstunnelen alle weekender i marts.
For nylig måtte etreprenøren melde, at tunnelen bliver omkring et år forsinket på grund af uforudsete udfordringer i det store byggeprojekt. Nu skal lidt af forsinkelsen indhentes ved at der i marts er byggeaktivitet i weekenderne i tidsrummet kl. 7-18 på lørdage og kl. 7-14 på søndage.
Her vil man bl.a. etablere jordankre på Nordhavnsiden, og der vil i den forbindelse også ske svejsearbejde nede i byggegruben samt måske intern jordtransport.
Betonarbejderne er allerede startet på en seks dages arbejdsuge, der inkluderer lørdage, hvor selve støbningerne starter kl. 7 og normalt stopper omkring kl. 11. Desuden begynder man at starte på yderligere støbearbejder allerede fra kl. 5 på hverdage. Det sker også af trafikale årsager. mange betonbiler skal køres ind før myldretidstrafikken på Nordhavn starter.

Første bundplade
Den første bundplade nede i tunnelgraven blev støbt færdig i slutningen af januar. Det krævede 12 timer og 22 mand. Bundpladen måler 25 x 41,4 meter, og der blev brugt næsten 800 kubikmeter beton til støbningen af bundpladen og cirka 210 tons armering. Undervejs blev der sat 60 sandwich og 30 pizzaer til livs af de hårdtarbejdende betonbisser.
Kran væltede
Arbejdet i kalkbrænderiløbet blev sat i stå 22. januar, da en kran væltede ind over kajen fra den pram, den var placeret på. Ingen kom til skade. Nu skal arbejdet genoptages. Snart kommer en ny kran, og så vil man fortsætte med at placere ren marin jord i Kalkbrænderiløbet, og derfor vil der igen være lukke for passage i løbet kl. 7-18 på hverdage.

Københavnerkalk
På Nordhavnssiden tæt på Kalkbrænderiløbet er gravemaskinerne for første gang nået ned til den såkaldte Københavnerkalk. Det er på det sted, hvor den kommende tunnel kommer til at ligge dybest.
Kalken ligger under istidsaflejringerne – moræneleret – og er dermed meget gamle aflejringer. Kalken er hård, og der skal ekstra maskinkraft til, når der skal graves heri.
Kigger man nærmere på stykker af kalken, opdager man at den er opbygget af små skalrester vekslende med mørkere flint legemer. Kalken er dannet i et hav, som dækkede Danmark for 62 mio. år siden. På billederne kan man se striberne i kalkaflejringerne efter gravemaskinens tænder har skrabet hen over overfladen.